Proslava župne svetkovine svete Anastazije

11. siječnja 2016.
Komentari isključeni
944 Pregleda

Samoborska župa svete Anastazije priprema se za proslavu svoje nebeske zaštitnice. Blagdan svete Anastazije je u petak, 15. siječnja, kada će mise u samoborskoj župnoj crkvi biti prema nedjeljnom rasporedu, osim boguslužja u 11 sati, koje se neće održati. Svečano euharistijsko slavlje u čast svetoj Anastaziji predvodit će u petak u 18 sati don Daroslav Benjak, župnik u Ferdinandovcu.

zupna (1024 x 768)

Ovom župnom blagdanu prethodi i trodnevna priprava s tri mise i razmatranjima o životu svetice, od sutra do četvrtka, u 18 sati. Sutrašnju misu služit će fra Marin Grbešić iz samoborskog franjevačkog samostana, misu u srijedu velečasni Darko Banfić, župnik u Rudama, a onu u četvrtak još jedan fratar, Marko Vrgoč mlađi.

anastazija1 (1024 x 1365)

Svi vjernici, a posebno župljani samoborske župe pozvani su da uveličaju svetkovinu svoje zaštinice, svete Anastazije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.