Preminuo velečasni Valentin Noršić

11. siječnja 2016.
Komentari isključeni
1.557 Pregleda

Umirovljeni župnik, velečasni Valentin Zdravko Noršić, okrijepljen svetim sakramentima preselio se u vječni život. Preminuo je jutros navršivši na Novu godinu, 1. siječnja, 91 godinu života. Do zadnjih dana bio je aktivan u župi, radnim danima koncelebrirajući na večernjoj svetoj misi, a nedjeljama u ispovjedaonici.

Velečasni Valek, kako su ga Samoborci od milja zvali, rođeni je Samoborac i sve svoje umirovljeničke dane provodio je u Samoboru. Kao mladić, odazvao se na Božji poziv i obećao Bogu vjernost u vršenju svećeničke službe dok god to Bog od njega bude tražio. Tako je na kraju i bilo. Njegov um bio je i u poznim godinama pun svježine i životne mudrosti koju je rado dijelio sa svakim tko mu se iz bilo kojeg razloga obratio. Na neki je način bio i zaštitni znak svoje rodne župe svete Anastazije.

Prije pola godine, 12. srpnja 2015., u župnoj crkvi održana je svečana proslava 65 godina njegova svećeništva i služenja crkvi.

Tijelo pokojnika bit će izloženo u srijedu, 13. siječnja od 11 sati u samoborskoj župnoj crkvi. Ispraćaj će započeti svetom misom zadušnicom u župnoj crkvi svete Anastazije u 13 sati i 30 minuta. Poslije svete mise tijelo pokojnog Valentina Zdravka Noršića bit će preneseno do groba na Samoborskom groblju gdje će ispraćaj završiti sprovodnim obredima, od 14 sati i 30 minuta.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.