Jožino djelovanje za sva vremena

11. siječnja 2016.
Komentari isključeni
1.909 Pregleda

-Joža se privatno nije puno razlikovao od Jože političara i u tome je možda njegova najveća kvaliteta. S govornice u Hrvatskom saboru nastupao je jednako iskreno i neposredno kao što je i razgovarao s ljudima te su mu zato oni i vjerovali. Teško će se na hrvatskoj političkoj sceni naći živopisnija osoba od njega – istaknuo je jučer predsjednik Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić na početku “Dana s Jožom”, tradicionalnog događaja kojim članovi ove stranke i njihovi prijatelji odaju počast svom preminulom velikanu Josipu Joži Pankretiću.

3 (1024 x 683)

Kožić je okupljene podsjetio i na temeljne vrijednosti HSS-a za koje se Joža čitavog svog životnog vijeka zalagao – mir, poštenje, pravednost, očuvanje tradicionalnih vrijednosti, običaja i nacionalnog identiteta. -Svojim primjerom pokazao nam je da političar koji istinski predstavlja glas naroda, koji živi za pravo i pravicu te na prvo mjesto stavlja malog čovjeka, selo i seljake, radnike, siromašne, obespravljene, ostavlja neizbrisiv trag na političkoj, ali i javnoj sceni. Jožina ostavština i karizma borca za narodnu pravicu i danas su sinonim za Hrvatsku seljačku stranku te nam pogotovo u ovim vremenima mogu poslužiti kao težnja i nepresušna inspiracija – zaključio je predsjednik županijskog HSS-a i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

2 (1024 x 684)

Uz obitelj Josipa Pankretića polaganju vijenca na groblju Dijaneš, svetoj misi u crkvi svetog Vida i prigodnom programu nazočili su brojni gosti i stranački dužnosnici HSS-a, među kojima je bio i predsjednik stranke Branko Hrg.

4 (1024 x 683)

-Sudjelovao sam na svakom “Danu s Jožom” i uvijek se prije ovog događaja pokušavam prisjetiti vremena u kojem je živio i djelovao Josip Pankretić te ga staviti u današnji kontekst. To je bilo vrijeme kada HSS nije bio dio državne vlasti, ali je tadašnji predsjednik Hrvatske dr. Franjo Tuđman i te kako volio razgovarati s našim Jožom koji je bio glas naroda iz oporbe i ukazivao na sve probleme u našoj zemlji – rekao je Branko Hrg. Pritom je naglasio i važnost unutarstranačkog zajedništva pred dva važna događaja koja ovoj stranci predstoje u skoroj budućnosti, a to su sastavljanje nove hrvatske Vlade te Glavne izborne skupštine na kojoj će HSS-ovci birati novog predsjednika.

5 (1024 x 683)

U svečanom dijelu programa održanom u hotelu Bunčić u Vrbovcu, dodijeljena su i priznanja HSS-a Zagrebačke županije “Josip Pankretić” zaslužnim članovima stranke. Zlatnu značku s likom Josipa Pankretića zaslužili su Mirjana Oštrec Bosak i Antonija Maleković, dok su priznanja koje također nose njegovo ime uručena Damiru Benčeviću, Milanu Pernaru, Ivanu Kuševiću, Ivanu Jarnečiću, Ani Tršan, Brigitt Barulec, Ivanu Filipoviću, posthumno Josipu Ivanušu te Ogranku HSS-a Gornji Tkalec i Općinskoj organizaciji HSS-a Rakovca.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.