Male maškare spremne za 190. Samoborski fašnik

9. siječnja 2016.
Komentari isključeni
1.642 Pregleda

Prema dosad pristiglim prijavama, više od 2500 djece iz vrtića i osnovnih škola te onih starijih iz srednjih škola predstavit će se tijekom dva fašnička vikenda na Dječjem fašniku. Nastup je potvrdilo 65 skupina, od toga 16 gostujućih.

I ove će se godine nakon ceremonije otvoranja 190. samoborskog fašnika, u petak, 29. siječnja, oko 19 sati na glavnom gradskom trgu predstaviti maskirane skupine samoborskih srednjoškolaca iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Srednje strukovne škole te Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole, kao i Centra Lug. Najavljuje se puno plesa i veselja.

Prvog fašničkog vikenda, 30. siječnja, nastupit će gostujuće skupine iz Zagreba i okolice, a mališani će sudjelovati na jubilarnom desetom Srakotrku, orijentacijskoj utrci po centru Samoboru u organizaciji Orijentacijskog kluba Japetić.

U nedjelju, 31. siječnja, na Trgu fašničkih velikana (zapravo Trgu kralja Tomislava) od 10 sati i 20 minuta nastupaju dječji zborovi Pikići i Samoborček, a od 11 sati kreće povorka dječjih vrtića, dok od 12.15 počinje predstava Frozen by Balans i Balansovih plesnih skupina. Na Trgu Srakinih mališana (tj. Trgu Matice hrvatske kod kina) u subotu i nedjelju od 10 do 17 sati u maloj dvorani kina održavat će se “Legići igraonica” u organizaciji Kluba Kockica, dok će se na pozornici od 12 do 15 sati odvijati predstave Šarenog svijeta.

Drugog fašničkog vikenda, u subotu, 6. veljače, na Trgu fašničkih velikana od 10 sati predstavit će se gostujuće dječje skupine. Na klizalištu će se u organizaciji Kluba hokeja na ledu Srake odvijati sad već tradicionalne fašničke sportske discipline: Metloboj od 12 do 14 sati i Krafling od 14 do 15.

U nedjelju, 7. veljače, program Dječjeg fašnika sadrži nastup Dječjeg zbora Smješak od 10.40, a od 11 sati maskiranu povorku skupina osnovnih škola. Djeca i odrasli potom će od 13 sati moći uživati u nastupu Kim Verson. I drugog fašničkog vikenda na Trgu Srakinih mališana bit će organizirane “Legići igraonice” od 10 do 17 sati te predstava Šarenog svijeta od 12 do 15.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.