Fotografija preuzeta s portala Radio Vrbovca

“Dan s Jožom” sutra u Vrbovcu

9. siječnja 2016.
Komentari isključeni
1.039 Pregleda

Županijska organizacija Hrvatske seljačke stranke Zagrebačke županije  i Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke Vrbovec u nedjelju, 10. siječnja 2016. godine, s početkom u 14:15 sati u Vrbovcu prigodnim programom obilježit će osamnaestu godišnjicu smrti narodnog tribuna i dugogodišnjeg saborskog zastupnika HSS-a Josipa „Jože“ Pankretića.

 

„Dan s Jožom“ tradicionalni je događaj kojim se odaje počast ovom predanom borcu za „malog čovjeka“ čije je interese glasno i beskompromisno zagovarao u Hrvatskom saboru. Sudionici će za vrijeme prigodnog programa imati priliku prisjetiti se svih ideala i vrijednosti koje nam je Joža ostavio u nasljeđe, a kojima je bilo prožeto njegovo cjelokupno političko djelovanje.

 

Uz obitelj Josipa Pankretića „Danu s Jožom“ prisustvovat će i predsjednik HSS-a Branko Hrg, predsjednik Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, članovi općinskih i gradskih organizacija HSS-a  Zagrebačke županije te članovi Glavnog Odbora HSS-a. Ovom prigodom zaslužnim članovima HSS-a tradicionalno će biti dodijeljena  priznanja koje nose naziv po Josipu Pankretiću.

 

Ovaj velikan HSS-a i hrvatske politike rođen je 1933. godine u mjestu Gaj kod Vrbova, a već je u šezdesetim godinama prošlog stoljeća izabran u Hrvatski sabor. Ipak, njegova borba za prava „selaka“ i radnika i specifičan nastup došli su do pravog izražaja nakon osamostaljenja Hrvatske. Pankretić se svojim kolegama zastupnicima s govornice obraćao na kajkavskom dijalektu, prozivajući ih za probleme koje tište hrvatsko selo. Britak kakav je bio na jeziku znao im je tako reći: „Kdaj sam došel vu Sabor 1990., bil sam za mnoge od vas grof, bil sem gazda, a vi niste imeli niš, ni za žmigavec, a sad vozite „mercedese“ i kupujete tvornice“. Dijelove njegovih upečatljivih govora možete poslušati putem sljedećeg linka: http://bit.ly/1OuYWhS.

Program događanja:

 

14:15 sati – polaganje vijenaca  na mjesnom groblju Dijaneš

15:00 sati – sveta misa zadušnica u crkvi Sv. Vida u Vrbovcu

16:00 sati – prigodni program uz dodjelu priznanja „Josip Pankretić“ u hotelu Bunčić u Vrbovcu

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.