Nova freza za čišćenje snijega

8. siječnja 2016.
Komentari isključeni
1.092 Pregleda

Danas je počelo čišćenje površine sajmišta novom frezom za snijeg. Freza će se koristiti i za čišćenje snijega s prometnica u gradu Samoboru, kao i za probijanje snježnih nanosa u brdskim dijelovima grada Samobora. Iz Komunalca obavještavaju građane i zakupce poslovnih i prodajnih prostora da sajmište sutra ponovo počinje raditi.

Zimska služba, pak, i dalje moli građane za strpljenje i razumijevanje, a od vozača traži da ne parkiraju svoja vozila na autobusnim okretištima jer time onemogućuju Samoborčekove i Autoturistove vozače da putnike dovezu do krajnjih odredišta.

Kako su prognostičari i najavili, oko podneva je počela padati lagana kiša, koja je moguća i u kasnijim satima današnjeg dana, pa će dodatno otežati odvijanje prometa u ovim zimskim uvjetima. Snijeg je, doduše, još jučer prestao padati, ali posao samoborske zimske službe nije završen. Danas su djelatnici tog Komunalčevog pogona dodatnim raličenjem proširili kolničke površine na cijelom području grada te očistili nogostupi.

Do ponedjeljka, kada počinje drugo školsko polugodište, djelatnici Komunalca s kooperantima će počistiti sve prilaze školama i nogostupe. U prilog im ide i vrijeme jer nove snježne padaline nisu najavljene, a temperature će tijekom vikenda porasti pa će se dio snježnog pokrivača i otopiti.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.