Nakon prometnica kreće se u intenzivno čišćenje nogostupa

5. siječnja 2016.
Komentari isključeni
837 Pregleda

Sve su samoborske prometnice prohodne i očišćene od snijega za što su zaslužni djelatnici Zimske službe Komunalca. Noć je za njih bila radna, a nakon što su do jutra očistili gotovo sve prometnice intenzivnije se krenulo s čišćenjem nogostupa – rekao nam je rukovoditelj Zimska službe, Miljenko Beljak.

snijeg 1 (757 x 568)

Manjih poteškoća prilikom čišćenja bilo je u brdskim dijelovima Samobora gdje su se temperature jutros spustile i do minus 11 stupnjeva celzija, pa sol ne djeluje kao inače. No s porastom temperatura krenulo se u raličenje kako bi se došlo do tzv. crne ceste.

Zbog vrlo niskih temperatura diljem Hrvatske danas bi u većini zemlje mogla padati ledena kiša. Prognozirao je to Državni hidrometeorološki zavod, pa je Meteolaram objavio upozorenje najvišeg stupnja. Objavljeno je je crveno upozorenje za zagrebačko, karlovačko, osječko, i gospićko područje zbog ledene kiše koja bi mogla stvoriti jaku poledicu na nogostupima i kolnicima.

Miljenko Beljak kaže kako su sa solju i sipinom posuli prometnice te se nadaju da u prometu neće biti većih problema ukoliko se vozači budu pridržavali prometnih propisa koji vrijede tijekom zimskih uvjeta na cestama.

Dodajmo ovome da se vozači mole da pripaze gdje i kako parkiraju svoje automobile kako bi ralice mogle nesmetano prolaziti i čistiti snijeg.

snijeg2 (757 x 568)

Parkiranje se na parkirnim mjesta na kojima još ima snijega ne naplaćuje, a njihovo čišćenje planirano je tijekom današnjeg dana i noći.

Od jutra i autobusi Autoturista i Samoborčeka na svim linijama, brdskim i nizinskim, voze redovito bez poteškoća.

Unatoč snijegu, na svu sreću, na samoborskom području jučer nije zabilježena niti jedna prometna nesreća – potvrdio nam je Tomislav Vukić iz samoborske policije ističući kako je Zimska služba dobro obavila svoj posao, a vozači su prilagodili vožnju zimskim uvjetima na cesti.

snijeg4 (757 x 568)

Nadamo se da će tako biti i tijekom današnjeg dana, stoga policija i dalje apelira na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme te da između vozila drže sigurnosni razmak te voze polako.

snijeg 1 (757 x 568)

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.