Prvi ovosezonski snijeg nije iznenadio zimsku službu

4. siječnja 2016.
Komentari isključeni
1.637 Pregleda

Za prvo ovosezonsko čišćenje zavrijedili su sve pohvale jer su sve gradske i prigradske ceste bile provozne i prohodne i prije onog zakonskog roka do kada moraju biti čiste nakon prestanka padalina. No, snijeg sve jače pada, pogotovo u brdskim dijelovima grada i već je napadalo 5 do 10 centimetara novog snijega. Komunalčeva zimska služba je sa svojim kooperantima na terenu i čisti prometnice prema prioritetima.

2 (1024 x 765)

Noćas se posebice radilo na proširenju kolnika gdje god je to bilo moguće radi sigurnijeg odvijanja prometa. Mehanizacija kompletne zimske službe – kako nas je jutros izvijestio njezin rukovoditelj i koordinator Miljenko Beljak – zasad odoljeva mogućim kvarovima, pa je i dalje svih 29 ekipa spremno za nove zadatke.

3 (1024 x 765)

Dakako, i od građana se očekuje doprinos u čišćenju nogostupa ispred kuća i stambenih zgrada, što dodatno u zimskim uvjetima održava i tzv. mala zimska služba.

4 (1024 x 765)

Proteklih dana, s obzirom na zimske uvjete, nije bilo gotovo nikakvih većih poteškoća u odvijanju prometa u gradu i okolici. I Policija je – rekao nam je Tomislav Vukić iz samoborske policijske postaje – zadovoljna radom Komunalca i njegovih kooperanata, pa je zabilježeno tek nekoliko manjih prometnih nezgoda i prometnih prekršaja. Vozači su i dalje pozvani na oprez i sporiju vožnju, sukladno stanju na cestama.

5 (1024 x 765)

Novi su problemi i s autobusnim linijama Samoborčeka i Autoturista, koji na nekoliko linija ponovno voze skraćeno. To su linija za Klake i Terihaje koja vozi do Kladja, zatim linija za Slani Dol koja vozi do Draganja Sela, potom i linija za Vrhovčak koja prometuje do Grgosa te autobus za Noršić Selo koji vozi do Grdanjaca. Obustavljen je autobusni promet prema Cerju. Na ostalim linijama ima manjih kašnjenja u polascima.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Ha ha ha ha… kaj ima koja godina kad ih ne iznenadi ?