Zimska služba Komunalca spremna za snijeg!

2. siječnja 2016.
Komentari isključeni
1.224 Pregleda

Zimska služba Komunalca spremna bi trebala dočekati snijeg, jer nabavljeno je dovoljno sipine, radne snage, kao i potrebnih vozila ima, a tu su i brojni kooperanti koji će čistiti snijeg sa samoborskih prometnica.

vozilo

Ove bi zime Zimska služba trebala biti još učinkovitija, jer zimski vozni park Komunalca upotpunjen je rabljenim vozilom s ralicom , posipačem i snježnom frezom koja će pomoći u čišćenju nepristupačnih predjela našeg grada kao što su odvojci u Rudama i Žumberku. Također kupljena je i ručna snježna freza za potrebe čišćenja Autobusnog kolodvora i uskih nogostupa u Maloj zimskoj službi.

Baza Zimske službe kao i prijašnjih godina nalazi se na Samoborskom sajmištu, a zbog bolje učinkovitosti i bržeg izlaska na zadatak, bit će organizirane i 2 pretovarne stanice u Rudama i Rakovom Potoku. U Bazi zimske službe organizirano je stalno dežurstvo, a građani svoje pozive za pomoć u čišćenju snijega mogu uputiti na broj telefona 33 25 507 od 0 do 24 sata”.

radnici

Za ovu Zimsku službu planira se nabaviti 1.285 tona soli i 1.600 m³ sipine, a ukupna količina soli sa zalihama od prošle godine trenutno iznosi 500 tona. Pripremljeno je i 1700 komada signalnog kolja za obilježavanje prometnica. Od ukupno 31 zadatka čišćenja, Komunalac će obavljati 12 zadataka, dok će ostalih 19 zadataka obavljati kooperanti.

Ukupna površina cesta u Zimskoj službi iznosi 556,712 km, od kojih je 493,993 km asfalta i 62,719 km makadama. Sukladno pravilniku o održavanju cesta, sve prometnice na području grada Samobora podijeljene su u III. i IV. razinu prednosti, osim ulice grada Wirgesa koja je državna cesta i pripada II. razini prednosti, a za održavanje iste nadležna je Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije.Na cestama III. razine prednosti prohodnost se mora osigurati u vremenskom razdoblju od 5:00 do 20:00 sati, a na cestama IV. razine prednosti u vremenskom razdoblju od 7:00 do 20:00 sati.

U Zimsku službu uključena je i Mala zimska služba, koja će čistiti nogostupe, parkove, mostove i Trg kralja Tomislava.

smotra 2

“ Zimska služba spremna je za rad i dat ćemo sve od sebe da prometnice budu čiste i građani zadovoljni” – rekao je još koncem listopada tijekom Zimske smotre , direktor Komunalca, Ivica Karoglan.

Rukovoditelj Zimske službe je Miljenko Beljak, a voditeljica Male zimske službe Violeta Gjurkin. Ukupno je za rad Zimske službe planirano oko 5 milijuna i 500 tisuća proračunskih kuna.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.