“Svakim danom u svakom pogledu sve više napredujem”

31. prosinca 2015.
Komentari isključeni
2.709 Pregleda

Godišnja izložba članova Udruge likovnih stvaralaca grada Samobora, otvorena sinoć u Samoborskom muzeju, ujedno je i posljednja ovogodišnja izložba u našem gradu. Na njoj je 13-ero samoborskih umjetnika svih generacija izložilo svoje ovogodišnje uratke prema vlastitom izboru. To su Matea Barba, Ruža Barbarić Librić, Maja Cipek, Mihovil Dorotić, Iva Gluhinić, Marina Ivančić, Nevenka Miklenić, Marta Petrinjak, Irena Podvorac, Ana Sladetić Šabić, Miran Šabić, Petar Ujević i Sunčana Vran.

3 (1024 x 768)

Naziv postava “Svakim danom u svakom pogledu sve više napredujem” i održava napredak svakog od likovnjaka u pristupu likovnom stvaralaštvu, odabiru likovne tehnike i novim pogledima na slikarstvo i kiparstvo – rekla je na otvorenju predsjednica ULUS-a Irena Podvorac, dodavši da je ova godina bila uspješna za samoborske umjetnike. Plod je to i suradnje sa samoborskom povjesničarkom umjetnosti Ivanom Plečko, koja je koncepcijski postavila izložbu ostavivši ULUS-ovcima dovoljno slobode da iskažu ono najbolje što mogu i znaju.

6 (1024 x 768)

-Za razliku od prethodnih dviju godina, članovi ULUS-a za ovu izložbu nisu imali određenu temu, što je i bolje za ovakvu hetrerogenu skupinu – napomenula je Ivana Plečko i dodala: “Stavljeni u ulogu kustosa bili su potpuno slobodni odabrati koji će svoj rad predstaviti. Postojao je samo jedan uvjet – rad je morao biti pokazatelj njihovog napretka tijekom godine. Bez obzira na to radi li se o jednom u nizu radova kojima su istraživali mogućnosti određene tehnike ili izlaganju rada koji je konkretna prekretnica u njihovom opusu, važno je bilo da ga smatraju relevantnim i da su njime zadovoljni.”

5 (1024 x 768)

I bez tih zadanih okvira ova je izložba pokazala da pojedine teme i motivi ipak sjedinjuju dio izlagača, a to su najčešće portret, autoportret, priroda i apstrakcija.

7 (1024 x 768)

Izloženo u Samoborskom muzeju može se razgledati tijekom siječnja.

4 (1024 x 768)

 

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.