Svjetska karate krema sredinom siječnja stiže u Samobor

30. prosinca 2015.
Komentari isključeni
878 Pregleda

U organizaciji Karate kluba Samobor, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog karate saveza, Grada Samobora i Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije u Samoboru će se 16. i 17. siječnja 2016. održati 25. MEĐUNARODNI KARATE TURNIR – GRAND PRIX CROATIA na kojem će nastupiti ponajbolji karatisti iz preko 20 zemalja svijeta , a očekuje se više od 1500 natjecatelja.

Dolazak su najavili najbolji karate sportaši iz svih krajeva naše zemlje te Slovačke,Italije, Mađarske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, BiH, Njemačke, Ukrajine, Austrije, Izraela, Latvije,Nizozemske, Češke, Makedonije, Bjelorusije, Danske, Poljske, Irana, Azerbajđana, Luxemburga,Bugarske, Engleske, Švicarske i još nekih zemalja.
Radi se o jednom od najmasovnijih i najbolje organiziranih natjecanja u ovom dijelu Europe koje plijeni pozornost svih poznavatelja borilačkih sportova.

U kadetskom, juniorskom, mlađe seniorskom i seniorskom uzrastu nastupiti će veliki broj osvajača svjetskih i europskih odličja sa prethodnih velikih karate natjecanja.
Potrebno je istaknuti da je u konkurenciji seniora u otvorenoj kategoriji predviđen bogati fond nagrada pa će najbolji u toj kategoriji otići kući bogatiji za 2000 EUR-a.

Treću godinu za redom organizator ima u programu turnira i nastup osoba s posebnim potrebama što daje još jednu značajnu dimenziju ovom turniru.

Kadetima, juniorima i mlađim seniorima ovaj hrvatski turnir služi kao posljednja provjera pred nastup na prvenstvu Europe koje će održati na Cipru od 05. do 07. veljače 2016., tako da većina zemalja dolazi u Samobor s nacionalnim selekcijama, pa su organizatori s pravom ponosni na činjenicu da je to zapravo najjači turnir ovog tipa u svijetu.

Seniori će također u otvorenoj kategoriji provjeriti svoju formu pred Europsko prvenstvo koje će se odrţati početkom svibnja u Francuskoj.

U siječnju 2015. godine, na 24. Grand Prix Croatia nastupilo je ukupno 1694 natjecateljki i natjecatelja iz čak 206 klubova i nacionalnih selekcija iz 23 zemlje.

 

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.