Mladi glazbenik godine je Filip Merčep

30. prosinca 2015.
Komentari isključeni
1.218 Pregleda

Samoborac Filip Merčep ovogodišnji je dobitnik nagrade ‘Mladi glazbenik godine’ Ova prestižna nagrada za iznimna umjetnička postignuća dodjeljuje se najboljim mladim hrvatskim glazbenicima ne starijim od 27 (u kategoriji instrumentalista), odnosno 32 godine (u kategorijama pjevanja, dirigiranja i skladanja), a može se primiti samo jednom u životu. Nagrada se svečano dodjeljuje u sklopu Filharmonijskog bala Zagrebačke filharmonije u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Jedan od naših najtalentiranijih mladih udaraljkaša Filip Merčep školovanje je počeo u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru kod profesora Gorana Goršea, a ove godine stekao je titulu magistra, diplomiravšiu klasi red. prof.Igora Lešnika na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Već od samih početaka sviranja udaraljki osvajao je najviša odličja na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima te je 2006., 2008. i 2010. nagrađen posebnim priznanjem Ministra znanosti, obrazovanja i športa. U studenom 2009. pobijedio je na natjecanju za najboljeg mladog glazbenika te godine, a 2010. pobijedio je na natjecanju Hrvatski glazbenik za Euroviziju.

Filip je kao predstavnik Hrvatske izborio ulazak u finale i tako je, uz Moniku Leskovar, jedini naš glazbenik koji je svirao u finalu Eurovizijskog natjecanja mladih glazbenika Europe. Osvojio je najugledniju diskografsku nagradu Porin 2011. godine u kategoriji Najbolja izvedba klasične glazbe.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.