6 zlata za završetak sezone

28. prosinca 2015.
Komentari isključeni
2.961 Pregleda

Ove je godine ukupno 79 gimnastičarki sudjelovalo na Međunarodnom božićnom turniru u organizaciji Gimnastičkog kluba Samobor, koji je 19. prosinca održan u velikoj dvorani Bogumila Tonija. Svoje gimnastičko umijeće pokazale su kroz 3 turnusa u 2 program (B i C) i u 5 starosnih kategorija (od mlađih kadetkinja do seniorki). Samoborke su svoj turnir završile są 6 zlatnih medalja za kraj ovogodišnje sezone.

4 (1024 x 683)

Leire Golubić, kao jedina predstavnica domaćeg kluba nastupila je u kategoriji mlađih kadetinja C i osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Druga je bila Hanna Ramić iz GK Split, a treća nezina klupska kolegica Ema Čubelić.

6 (1024 x 683)

Kod kadetkinja C pobjedu je odnijela gimnastičarka iz GK Bosna iz Sarajeva Sarja Čuljević, druga je bila Magdalena Jurina iz GK Dubrava dok je broncu osvojila također gimnastičarka iz Sarajeva Rua Kadribašić. Od naših gimnastičarki najbolja je bila Ema Kristina Šprljan na 10. mjestu, Laura Deisinger je bila 13., Sara Sabljo osvojila je 21., a Ema Babić 24. mjesto. Ekipno gimnastičarke iz GK Dubrave bile su zlatne, gimnastičarke GK Bosna iz Sarajeva osvojile su srebro, a gimnastičarkama GK Salto iz Solina pripala je bronca. Ekipa GK Samobora u sastavu: Ema Kristina Šprljan, Laura Deisinger, Sara Sabljo i Ema Babić osvojila je ekipno 4. mjesto.

Merjem Čuljević iz GK Bosna Sarajevo bila je prvakinja u kategoriji mlađih juniorki C. Druga je bila Ana Balaban iz GD Beli Manastir, a treća Mia Ramić iz GK Split. Od samoborskih gimnastičarki Tamara Regović bila je 5., Nika Šmid 7., Patricija Kovač 9., Lea Kuhar 12., Petra Frankić 14. i Laura Petrović 15. Ekipno su gimnastičarke iz GK Split bile prve, dok je ekipa GK Samobora u sastavu: Petra Frankić, Lea Kuhar, Nika Šmid, Patricija Kovač i Tamara Regović osvojila drugo mjesto.

U juniorskoj konkurenciji prva dva mjesta zauzele su gimnastičarke iz GK Split; Lucija Mužinić bila je prva, a Barbara Jelić druga. Naša juniorka Karla Garašić osvojila je treće mjesto i brončanu medalju.

3 (1024 x 683)

U B programu kod najmlađih natjecateljica, mlađih kadetkinja, ekipa GK Samobora u sastavu Rebecca Kenda, Tara Bartaković, Barbara Jelić i Leona Majcenović osvojila je 1. mjesto. Pojedinačno Rebecca Kenda bila je prva, Lana Šargač iz GK Dubrave druga, a naša Leona Majcenović osvaja treće mjesto. Barbara Jelić bila je 5., a Tara Bartaković 6.

8 (1024 x 683)

Ekipa kadetkinja B u sastavu Dora Jurković, Dolores Šagud, Ivana Razum i Maja Lehpamer osvojila je prvo mjesto. Pojedinačno Dora Jurković je bila 1., Leonora Orlić iz GK Split bila je 2., a zatim su se od 3. do 5. mjesta poredale domaće gimnastičarke: 3. Dolores Šagud, 4. Ivana Razum i 5. Maja Lehpamer.

Sara Kormoš, Helena Kirschenheuter i Lorena Bartaković činile su ekipu mlađih juniorki B i zajedno su osvojile 2. mjesto, dok su prve bile gimnastičarke iz GK Split. Pojedinačno je od naših najbolja bila Sara Kormoš na 3. mjestu, (prva dva zauzele su gošće iz GK Split Alicija Srdelić i Antea Jukić), Helena Kirschenheuter bila je 4., a Lorena Bartaković 6.

7 (1024 x 683)

5 (1024 x 683)

U juniorskoj konkurenciji nastupila je Ema Mihelić i osvojila srebro, dok je njezina starija sestra Marija Sara Mihelić nastupila u kategoriji seniorki i zaslužila zlatnu medalju.

Martina Bublić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.