Ispit za više pojaseve IKO Matsushima Hrvatska

21. prosinca 2015.
Komentari isključeni
1.198 Pregleda

Završena je još jedna sadržajna i vrlo uspješna godina za Kyokushin karate klubove Domenica Sveta Nedelja i Fortis Samobor, članove hrvatskog ogranka međunarodne IKO Matsushima Kyokushinkaikan organizacije. Natjecatelji su tako u 2015. u svojstvu reprezentativaca Hrvatskog kyokushinkai saveza nastupili na 4 inozemna turnira (Zemplen kup u Mađarskoj u veljači, Austrija Open u lipnju, BiH Open u studenome i Nagykun kup u Mađarskoj u prosincu).

Nastupili su također na 3 domaća turnira (Kup Domenice u ožujku, Kup grada Siska u svibnju te Otvoreno prvenstvo Hrvatske u listopadu). Ovdje valja posebno istaknuti ovogodišnji 12. kup Domenice, tradicionalni turnir u organizaciji Hrvatskog kyokushinkai saveza, čiji je domaćin svetonedeljski klub Domenica i koji je ove godine okupio 250 natjecatelja iz 7 zemalja.

Uz redovite treninge održan je i zimski kamp u siječnju u Topuskom, a na ljetnom kampu u kolovozu u Španjolskoj, za majstorska zvanja položili su Natko Skukan, Lovro Mihelić i Luka Sekelj iz Fortisa.

2 (1024 x 683)

Za učeničke pojaseve održana su tri ispitna roka, a posljednji ovogodišnji ispitni rok održan je 18. i 19. prosinca. Ispit za odrasle pojaseve održan je 18. prosinca u Samoboru na kojem je nakon testova motoričkih sposobnosti te provjere tehnike i testa 15 borbi sa punim kontaktom po 1 i pol minutu, za zeleni pojas položio Tomislav Božić iz Fortisa.

Dan kasnije, održan je ispit za dječje pojaseve u sklopu središnjeg treninga na kojem su za narančasti pojas položili: Eila Jurak, Kala Jurak, Barbara Kranjčec, Anamarija Stjepanović, Lucija Barać, Jakov Katanec, Viktoria Klemenčić i Loris Pavličević iz Domenice te Lana Grahovac i Gabriel Križić iz Fortisa. Za drugi narančasti položili su Lara Čerkez, Martin Ložnjak, Ivan Ložnjak i Luka Karlovčec (Fortis). Za plavi pojas položila je Lana Urankar, za drugi plavi položila je Chiara Vučković, dok je za žuti pojas položio Mirko Tišljar odradivši na kraju ispita 6 borbi po pravilima za djecu sa polukontaktom i uz punu zaštitnu opremu u trajanju po 1 minutu (svi Fortis).

Prilika je na kraju godine predstaviti i najuspješnije natjecatelje u 2015. godini. To su: Mia Čakanić (Domenica) – 1 zlato i 2 srebra sa 3 turnira (borbe u lakoj kategoriji starijih limačica), Gabriela Suša (Fortis) – 4 zlata i 1 srebro sa 4 turnira (kate i borbe u lakoj kategoriji starijih kadetkinja), Tomislav Božić (Fortis) – 2 zlata, 3 srebra i 3 bronce sa 6 turnira (kate i borbe u teškoj kategoriji mlađih juniora), Tin Janko Stanić (Fortis) – 2 zlata, 3 srebra i 4 bronce sa 6 turnira (kate i borbe u srednjoj kategoriji starijih juniora), Ivan Turčin (Domenica) – 1 zlato i 2 srebra sa 3 turnira (borbe u teškoj kategoriji starijih juniora), Dora Mlinarić (Domenica) – 2 zlata, 2 srebra i 3 bronce sa 5 turnira (kate i borbe u teškoj kategoriji seniorki) i Lovro Mihelić (Fortis) – 2 zlata, 1 srebro, 1 bronca i 2 četvrta mjesta sa 4 turnira (kate i borbe u teškoj kategoriji seniora).

Vladimir Sekelj

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.