Najnovije

Betlehemsko svjetlo u samoborskim crkvama

21. prosinca 2015.
Komentari isključeni
900 Pregleda

Samoborski izviđački odred donio je sinoć, na četvrtu nedjelju došašća, u crkve samoborskog kraja Betlehemsko svjetlo. Unijeli su ga za večernjih misa u župnu i franjevačku crkvu u Samoboru. Svjetlo je simbol Božića i u Bibliji simbolizira dolazak Isusa. Paljenje i dijeljenje Betlehemskog svjetla podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro te da je zadatak svih širiti mir među ljudima.

6 (1024 x 768)

Svake godine prije Božića jedno dijete iz Austrije u “Spilji rođenja” Isusa Krista u Betlehemu zapali Betlehemsko svjetlo koje se potom avionom doprema u Austriju. Nakon ekumenskog slavlja u Beču, izviđači Svjetlo prenose u svoje države i šire ga po bolnicama, crkvama, domovima. Tako su i sinoć mnogi vjernici u samoborskim crkvama upalili svoje svijeće i lampaše na Betlehemskom svjetlu i ponijeli ih kućama.

7 (1024 x 768)

Hrvatski izviđači ovu aktivnost provode od 1992. godine.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.