Samoborska narodna garda treba više članova

16. prosinca 2015.
Komentari isključeni
1.215 Pregleda

Skupština Samoborske narodne garde održala je jučer u gradskoj vijećnici redovitu sjednicu na kojoj je donesen plan rada kao i financijski plan za iduću godinu. Između ostalog odlučeno je da će prvi postav garde dobiti plaketu za dosadašnji trud i rad.

DSC08416 (757 x 568)

Zbog nemogućnosti da gardi stalno budu na raspolaganju dužnosti su razriješeni zapovjednik Josip Telišman i gardist Željko Radovanić, pa je dosadašnji zamjenik zapovjednika Stanko Garašić automatski imenovan zapovjednikom, a na njegov prijedlog dužnost zamjenika obnašat će Mirko Đelapa.

DSC08429 (757 x 568)

Jedan od osnivača garde Milan Žegarec Peharnik je napomenuo da bi Garda trebala povećati broj članova, jer sadašnjih sedmero je premalo, s obzirom da ima puno događanja i to u isto vrijeme, a na kojima garda nastupa te tako predstavlja i uzdiže naš Grad .

Svi članovi povijesne postrojbe kao i njihovo vodstvo su volonteri i ne primaju nikakvu naknadu za svoj rad, pa im je od velike pomoći financijska podrška grada i potpora gradonačelnika Kreše Beljaka.

Zapovjednik Stanko Garašić izrazio je zadovoljstvo što će se članstvo povećati i to što su ih prepoznali ne samo u Samoboru već i u Karlovcu , Varaždinu i Vukovaru gdje su do sada gostovali, a ostale garde sa kojima se druže pozivaju ih u Senj , Čakovec i Dubrovnik .Na kraju Sjednice predsjednik Franjo Horvat pozdravio je sve prisutne te svima zaželio sretan Božić i sve najbolje u novoj godini.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

 1. Avatar

  Koji su uvjeti za pristupanje gardi (visina, godine.. ) ?

  • Anja Franić - Modrić

   Više saznajte na web stranici garde na http://www.samoborska-garda.com
   Tamo je upućen poziv zainteresiranima, a glasi:
   Postanite dio udruge koja štiti i promiče povijesnu, kulturnu i vojničku ostavštinu Samoborske narodne garde, čuva sjećanje na vojno – obrambenu tradiciju grada Samobora, a koja se temelji na sposobnosti i uvježbanosti samih građana u obrani grada i okolice, čuva povijesne simbole i uspomenu na sve pripadnike Samoborske narodne garde, promiče hrvatsku povijest i kulturu u domovini, sudjeluje na mimohodima povijesnih postrojbi, vjerskim hodočašćima imanifestacijama, svečanim prigodama.

   Članom/icom Udruge postaje se ispunjavanjem Pristupnice i uplatom godišnje članarine.

   Pristupanjem Udruzi član/ica preuzima prava, ali i obveze utvrđene Statutom.

   Zahvaljujemo što ćete svojim članstvom poduprijeti rad Udruge, ali i doprinijeti zaštiti i promidžbi povijesne, kulturne i vojničke ostavštine Samoborske narodne garde.

  • Anja Franić - Modrić

   Sve informacije možete dobiti na mail samoborska.garda@gmail.com ili na tel 095 3888216 . Ukoliko želite biti član udruge potrebno je ispuniti prijavnicu nahttp://www.samoborska-garda.com. Ako želite biti gardist povijesne postrojbe onda se javite na ranije kontakte za dogovor o razgovoru i upoznavanju.

 2. Avatar

  Zamolio bi urednika da ispravi pogrešku, nije Stanko Garašić nego Željko Radivanić.