Gradsko vijeće usvojilo proračun za iduću godinu

16. prosinca 2015.
Komentari isključeni
896 Pregleda

Nakon manjih poteškoća s tehnikom na početku sjednice i kratkog aktualnog sata u trajanju od 15-ak minuta, gradski su vijećnici na svojoj posljednjoj ovogodišnjoj sjednici sa 16 glasova ZA i 2 PROTIV (HDZ) izglasali proračun za 2016. godinu u visini od 265 milijuna kuna, kako je bilo i predloženo u prvom čitanju.

gv 2 (757 x 565)

Iako je na posljednjem zasjedanju bilo dosta rasprave o prijedlogu proračuna, posebno u oblasti školstva, za ovu sjednicu pristigao je tek jedan amandman, vijećnice Linde Rossini Gajšak u ime HSLS-a – rekao je pročelnik Željko Radovanić. Vijećnica Rossini Gajšak je predložila da se novim proračunom osigura sufinanciranje otvaranja internističke ambulante u samoborskom Domu zdravlja s iznosom od 80 tisuca kuna. Na kraju je anandman povukla zadovoljna obrazloženjem pročelnika Jure Horvata iz aktualnog sata sjednice da je zakonski otvorena mogućnost da se to kao standard, a ne više nadstandard, riješi preko Zagrebačke županije, u čijoj je to nadležnosti. Zato će, rečeno je, Upravni odbor Doma zdravlja Zagrebačke županije raspisati natječaj za liječnika specijalista internista i medicinsku sestru za tu ordinaciju.

O drugim temama s ove sjednice više čitajte sutra.

gv 4 (757 x 565)

Piše: Edi Kirschenheuter

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.