Najnovije
Od stipendija do događanja u Bunkeru! (21. listopada 2019. 15:05)
Pobjeda i 2 poraza (21. listopada 2019. 10:25)
Medalja do medalje (21. listopada 2019. 09:14)
8 medalja s 2 turnira (21. listopada 2019. 09:09)
Završnica uz Jacquesa i vatromet (20. listopada 2019. 13:54)
Od gradske budnice do samoborske kotlovine (19. listopada 2019. 17:21)

AEM u predsjedništvu ERGE

16. prosinca 2015.
Komentari isključeni
747 Pregleda

Hrvatska Agencija za elektroničke medije izabrana je u predsjedništvo ekspertne grupe European Regulators Group for Audiovisual Media Services (ERGA) koja je savjetodavno tijelo Europske komisije te ima važnu ulogu u kreiranju pravnog okvira Europske unije za audiovizualne medije.

Sljedom ulaska u predsjedništvo ERGA-e, na čijem se čelnom mjestu rotiraju predstavnici regulatornih agencija zemalja članica toga tijela, Agencija za elektroničke medije 2017. godine preuzet će predsjedanje ovom važnom ekspertnom grupom. U 2016. ERGA-om predsjedava Nizozemska odnosno predstavnica nizozemske regulatorne agencije Madeleine de Cock Bunning.

Sastavljena od predstavnika 28 neovisnih regulatora audiovizualnih elektroničkih medija zemalja članica EU, ERGA je osnovana od strane Europske komisije u veljači 2014 godine. Hrvatsku je za ulazak u predsjedništvo nominiralo 15 zemalja članica, a izabrana je jednoglasno. Uz Hrvatsku i Nizozemsku u predsjedništvu je i CSA, francuska regulatorna agencija.

„Ulazak u predsjedništvo ERGE priznanje je radu Agencije za elektroničke medije koje smo dobili od kolega, predstavnika neovisnih regulatora drugih zemalja članica Europske unije. Naš doprinos kreiranju kvalitetnog europskog okvira za audiovizualnu industriju koji dajemo kroz aktivno sudjelovanje u radnim grupama i inicijativama koje se na nivou Europske unije bave ovim pitanjima itekako je prepoznat kao i kvaliteta našega rada u nadzoru poštivanja europskih i hrvatskih zakona.“ , izjavila je ovim povodom Mirjana Rakić, predsjednica Vijeća za elektroničke medije koje upravlja radom Agencije za elektroničke medije.

Ekspertna grupa ERGA ključno je savjetodavno tijelo Europske komisije u aktualnoj reviziji Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama. Tijekom 2015. godine ERGA je za potrebe Komisije analizirala i pripremila izvještaje o područjima nezavisnosti regulatora, materijalnoj jurisdikciji, zaštiti maloljetnika te teritorijalnoj jurisdikciji.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.