Brat Ulrich na Cerini

8. prosinca 2015.
Komentari isključeni
1.199 Pregleda

Ovih dana u Hrvatskoj boravi brat Ulrich iz ekumenske Zajednice Taizé u Francuskoj. Obilazi biskupije, gradove i mjesta kako bi naše mlade u molitvenim susretima pripremio za njihov odlazak u španjolsku Valenciju krajem godine, koja će biti nova etapa “Hodočašća povjerenja na Zemlji”. Brat Ulrich prijatelj je i samoborske Zajednice Ekosspiritus, pa je protekle subote boravio na Cerini, i to drugi put od 2008. godine. Tada je obnova stare zidanice i duhovnog prostora za mlade tek započela, pa je bio iznenađen novouređenim prostorima.

2 (1024 x 1365)

Evanđelje 2. nedjelje došašća, u kojem evanđelist Luka progovara o potrebi pripreme za dolazak Gospodina, bilo je središnji dio molitvenog susreta na Cerini. Predvodili su ga i gitarama uveličali Antonio i Zvonimir, a prisutni su razmijenili i dojmove prikupljene u tjednu Solidarnosti, održanom u kolovozu ove godine u Taizéu, a u kojem su sudjelovali i predstavnici Zajednice Ekosspiritus.

3 (1024 x 768)

Nakon večere družili su se do kasnih noćnih sati, razgovarajući o aktualnim temama iz života Crkve. Brat Ulrich napustio je Cerinu u nedjelju, oduševljen zbog susreta i ne krijući pritom radost zbog onog što je vidio i doživio, uz obećanje da će ponovno doći.

Gordana Ivir

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.