Najnovije
Uoči prvenstva kup utakmice (22. kolovoza 2019. 18:03)
Akcija nadzora vozača na dva kotača (22. kolovoza 2019. 15:48)
Preko 3 milijuna kuna za programe u kulturi (21. kolovoza 2019. 14:04)
Asfaltiran lijevi odvojak Okićke (21. kolovoza 2019. 13:44)
Gorjela prizemnica u Galgovu! (21. kolovoza 2019. 13:41)
Granice inspirirale umjetnike (20. kolovoza 2019. 23:11)
Sava trijumfirala na svom turniru (20. kolovoza 2019. 15:29)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ulaganje u zaštitu prirode višestruko se vraća!

3. prosinca 2015.
Komentari isključeni
817 Pregleda

Pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode zadužen za zaštitu prirode Nenad Strizrep posjetio je Javnu ustanovu Zeleni prsten Zagrebačke županije i održao radni sastanak s ravnateljicom Martinom Glasnović.

Teme sastanka bili su projekti provođeni tijekom 2015. godine , te oni koji se planiraju provesti u 2016. godini. Pomoćnika ministra posebno su zanimali problemi s kojima se Javna ustanova susreće na terenu, uzroci tih problema, te načini na koji bi ministarstvo moglo županijskim ustanovama olakšati njihovo rješavanje.

Posebno se razgovaralo o projektima koji su u tijeku; izradi dokumentacije za obnovu drvenog mosta na rijeci Odri, uređenju Geomorfološkog spomenika prirode „Otruševečka špilja“, izradi nacrta upravljanja posebnim ornitološkim rezervatom „Crna Mlaka“, pokretanju postupka izmjene granica i prekategorizacije zaštićenog područja uz Savu uzvodno od Zagreba, projektu obnove i održavanja krajobrazne i rekreativne funkcije Park šume „Tepec – Palačnik – Stražnik“, „Čudesnu šumu žutica“ koji se provodi u sklopu međunarodnog projekta „Jačanje zaštite rijeke Save i njenih poplavnih površina“.

Projektom uređenja Otruševečke špilje do sada je uređena unutarnja rasvjeta, staza, ulaz u spilju i pješački pristup. U sljedećoj fazi planira se postavljanje i ugradnja stuba s platformom i edukativnih tabli.

„Svako ulaganje u zaštitu prirode višestruko se vraća. Minimum je naše obveze, prvenstveno prema budućim generacijama, održavati ovakve bisere prirode, ali isto tako dati im i novu vrijednost s ciljem daljnje promidžbe zaštite i očuvanja prirode“, naglasio je na kraju današnjeg radnog sastanka pomoćnik ministra Nenad Strizrep.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.