Kako uspješno rješavati konflikte

2. prosinca 2015.
Komentari isključeni
1.139 Pregleda

Trenerica neuro-lingvističkog programiranja Snježana Kupres jučer je u sklopu “Građanskog utorka”, programa koji provodi Pučko otvoreno učilište Samobor, održala javno predavanje na temu kako uspješno rješavati konflikte. Predblagdansko vrijeme prigoda je da razmislimo koliko smo dobri jedni prema drugima jer to je i vrijeme mira i ljubavi – rekla je predavačica – govoreći o uzrocima, vrstama, posljedicama konflikta te ponašanju ljudi u konfliktu. Okosnica joj je bila jedna od definicija konflikta koja kaže da do njega dolazi kada dvije strane žele postići cilj za koji opažaju da ga zapravo može postići samo jedna od njih.

3 (1024 x 768)

-Konflikt, zaključila je, uz ostalo, na početku svog izlaganja Snježana Kupres, može biti i poticajan u kreativnom smislu, može potaknuti na razmišljanje i na razvijanje samokritičnosti, pa je u tom smislu i nastavila ovo predavanje pred 30-ak okupljenih u Galeriji Prica.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.