Izložba fotografija s “Babinjaka”

2. prosinca 2015.
Komentari isključeni
827 Pregleda

U Foto Galeriji Lang u nedjelju 6. prosinca, svoje će fotografije nastale na “Babinjku” – nekadašnjem kupalištu na Savi predstaviti Miran i Željko Krčadinac. Oni su majstori fotografije i dokumentarne tehnike „uhvati vrijeme“, a to vrijeme odlično prenose u fotografsku sliku, ne za uspomenu, već za živo sjećanje generaciji koja nadolazi. Tako će se na fotografijama, među kojima su i neke, zabilježene prije 40 godina, moći vidjeti prizori s kupališta u doba kada je zagrebačko kupalište na Savi „Babinjak“ bilo još u punom pogonu. Za razliku od danas, ljudi su se tada još rado „slikali“ pa su autori zabilježili njihove intimne trenutke opuštanja.

Izložba se otvara u podne, a posjetitelji će je moći razgledati sve do 20. prosinca. Inače Miran Krčadinac je diplomirao na Akademiji Dramskih umjetnosti, televizijski je snimatelj i dokumentarist. Za dokumentarni film „City Folk“ dobio je međunarodno priznanje. Njegov otac Željko Krčadinac po struci je profesor geografije, no cijelog života se bavio fotografiranjem, kako amaterski tako i kao dopunskim zanimanjem. Kao član Fotokluba Zagreb i izlagač na brojnim foto-salonima u svijetu dobitnik je brojnih nagrada među kojima je i nagrada „Tošo Dabac“ za 2014.godinu. Posjeduje bogat arhiv geografsko-turističkih fotografija iz Hrvatske i svijeta. Fotografije je objavljivao u mnogim monografijama, udžbenicima, magazinima, prospektima i kalendarima, a po pristupu ostao je vjeran tradicionalnoj reportažno-dokumentarističkoj fotografiji.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.