Djeca dočekala Djeda Božićnjaka na Etno farmi Mirnovec

2. prosinca 2015.
Komentari isključeni
2.492 Pregleda

Iz daleke Laponije danas kasno poslijepodne u naš je grad stigao Djed Božićnjak, nekad poznatiji kao Djed Mraz. Svoja mu je vrata širom otvorila Etno farma Mirnovec na kojoj će, u svom privremenom domu, boraviti više od 2 tjedna.

4 (1024 x 768)

Spektakularnim dolaskom na kočiji s konjskom zapregom, ovaj najpoznatiji svjetski djedica privukao je pozornost ne samo malih, već i velikih. Djedicu je dočekalo mnoštvo razdraganih i razigranih mališana, kojima je puna dva sata dijelio slatkiše i male poklone. Svakome je pružio ruku, sa svakim popričao, fotografirao se, a potom se otišao smjestiti u svoju kućicu iz bajke okruženu brojnim domaćim životinjicama.

3 (1024 x 768)

Svakodnevno, od dolazeće nedjelje, 6. prosinca, pa sve do pred badnjak, 23. prosinca, radnim danom od 16 do 21 sat, a subotom i nedjeljom već od 9 ujutro, djedica će mališanima otvarati vrata svog doma i primati ih u goste.

6 (1024 x 768)

Na današnjem otvorenju sve je bilo besplatno, a od nedjelje ulaz u ovo hrvatsko selo Djeda Božićnjaka stajat će za djecu 10, a za odrasle 20 kuna, dok će se druženje s Djedicom u njegovoj kući, fotografiranje i igra plaćati dodatnih 60 kuna.

5 (1024 x 768)

Hiperaktivna i inovativna ekipa Etno farme Mirnovec pobrinula se da ovo božićno selo bude blagdanski osvijetljeno, te da se u ponudi nađu slatki i slani zalogaji i topli napitci. Tijekom dana očekuju se organizirane skupine djece, a navečer individualni posjeti samoborskom selu Djeda Božićnjaka.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Djed Božičnjak poznatiji kao Djed Mraz , a u stvari Sveti Nikola.

    • Avatar

      Mislim da je 60 kuna na ovih 10 pa za roditelje 40 itd. ipak malo preskupa varijanta.