I Dan Zajednice Makedonaca u RH obilježen u Samoboru

29. studenoga 2015.
Komentari isključeni
1.635 Pregleda

Tjedan makedonske kulture u našem gradu okončan je sinoć u dvorani samoborskih srednjih škola kulturno-umjetničkim programom šest makedonskih kulturnih društava što djeluju na području cijele Hrvatske. To su Ohridski biser iz Zagreb, Makedonija iz Splita, Sveti Kiril i Metodije iz Pule, Braća Miladinovci iz Osijeka, Biljana iz Zadra i Ilinden iz Rijeke.

3 (1024 x 768)

Njihovim nastupom ujedno je obilježen Dan Zajednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj kojemu je nazočila i makedonska veleposlanica Daniela Karagjozoska. Program pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske vodila je Marija Georgieva Petrić, a prethodili su mu kratki pozdravni govori uzvanika, među kojima je sve kulturnjake i posjetitelje njihova programa uime Grada Samobora pozdravio Marijan Kižlin.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.