Početak adventa u Samoboru i Svetoj Nedelji

27. studenoga 2015.
Komentari isključeni
1.402 Pregleda

S prvom nedjeljom došašća, počinje i obilježavanje dočekivanja Božća. Advent u Samoboru odvijat će se kroz četiri subote do Božića, sa sutrašnjim početkom na glavnom gradskom trgu u 17 sati. U programu sudjeluju članovi Ogranka Matice hrvatske Samobor i članovi udruge Etno Fletno. Prvu adventsku subotu blagoslovit će samoborski župnik Davor Štuljan, a kroz program voditi predsjednik Ogranka Gordan Črpić.

Kroz ostale tri subote u programu će sudjelovati Dječji zbor samoborske župne crkve Krijes i mladi s područja Samobora, Domaslovca, Farkaševca i okolice.

2 (1024 x 576)

I Grad Sveta Nedelja, u suradnji s trgovačkim društvom Svenkom za komunalne djelatnosti, po prvi put organizira promociju adventa u Svetoj Nedelji. U nedjelju u 17 sati na svetonedeljskom Trgu Ante Starčevića bit će priređeno prigodno paljenje svijeće na advenstkom vijencu kojim će se obilježiti prva nedjelja došašća. Svijeću će upaliti svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin, a glazbeni dio prigodnog programa izvest će Vokalni ansambl Domenike.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.