Most grada Velesa

27. studenoga 2015.
Komentari isključeni
2.005 Pregleda

Drveni most preko Gradne kod Lavice i Samoborskog muzeja jutros je dobio ime po prijateljskom Gradu Velesu. Ta odluka samoborskog gradskog vijeća o imenovanju mosta, donesena prije 3 godine, danas je oživotvorena u okviru Tjedna makedonske kulture koji sutra završava u našem gradu. Ploču s imenom zajednički su otkrili samoborski i veleški gradonačelnici, Krešo Beljak i Slavco Chadiev.

4 (1024 x 768)

5 (1024 x 768)

Suradnja i prijateljstvo dvaju gradova traje još od 1977. godine – istaknuo je Krešo Beljak, napomenuvši da je u posljednje vrijeme i osnažena te da je prije dva tjedna samoborsko izaslanstvo posjetilo Veles. Slavco Chadiev je rekao da mu je iznimna čast da most nedaleko od spomenika makedonskom pjesniku Koči Racinu, koji je trajna poveznica Samobora i Velesa, od danas nosi ime njegova grada.

3 (1024 x 768)

6 (1024 x 768)

Ravnatelj veleške knjižnice Igor Krajčev ovom je prigodom, u nazočnosti samoborskih i veleških gradskih dužnosnika, predstavnika kulturnih institucija oba grada i Samoborske narodne garde, interpretirao Racinovu pjesmu “Tatunčo”. Ovaj most će i simbolično ostati poveznica daljnje suradnje i dugog prijateljstva.

7 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.