Najnovije
Isključenja struje 3 . i 4. lipnja (2. lipnja 2020. 11:22)
Isplata mirovina od 8. lipnja (2. lipnja 2020. 09:26)
O nastavi u vrijeme koronavirusa (1. lipnja 2020. 14:45)
Dan rijeke Save (1. lipnja 2020. 09:33)
Isključenja struje 1. i 2. lipnja (1. lipnja 2020. 08:29)
Lipanjska akcija darivanja krvi! (30. svibnja 2020. 13:25)

Nova i preuređena dječja igrališta

25. studenoga 2015.
Komentari isključeni
2.025 Pregleda

Na području Samobora uređena su brojna dječja igrališta, što će najviše veseliti naše najmlađe sugrađane. Potpuno nova igrališta uređena su u Ulici Đure Bararičeka u Bregani te u Barbarinoj ulici. Nova igrala krase i igrališta u Otoku Samoborskom, Bobovici, na Gregurić Bregu, u Južnom naselju, u Gornjem kraju, u Ulici Ante Starčevića u Bregani te u Ulici Vjekoslava Noršića. Igrala je postavila tvrtka Kova iz Velike Gorice, a ukupno je za to utrošeno više od 240 tisuća kuna.

3 (1024 x 682)

Grad Samobor i samoborski Komunalac redovito brinu o uređenju 70-ak dječjih igrališta na području Samobora, uređenjem zelenih površina te obnovom i zamjenom dotrajalih igrala.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

 1. Avatar

  Sad k’o u onom vicu kad selo bez djece dobije školu još samo natalitet treba povećati !?

 2. Avatar

  Nije istina !
  Dječje igralište u ul.JANKA DRAŠKOVIĆA ( PERIVOJ) ove godine pokosili su 1x .Prošle godine 2 puta.Isto tako održavaju i zelene površine u Perivoju.Prošle godine zvao sam gospođu Đurkin koja vodi održavanje zelenih površina u Komunalcu i pitao kad će poslati svoje djelatnike da pokose zelene površine koje su u vlasništvu grada Samobora jer je trava već 1m visoka.Dotična mi je odgovorila da se organiziramo i napravimo radnu akciju preko mjesnog odbora jer da M.O. za to dobiva novce od grada te da je nama samima u interesu da nam kvart ljepše izgleda.Na moju zamolbu da mi to pošalje napismeno ( kako bih o tome priupitao g. STANECA ) samo se nasmijala. Svojom flaksericom pokosio sam dj.igralište i pola livade ispred zgrade.Ove godine igralište sam pokosio 2x a livadu 4x. U 10.mj. ponovo sam zvao g.VIOLETU ĐURKIN da nam pošalje 1 letvu kako bi je zamjenili jer je na klupici bila 1 trula koja je i pukla i upitao je ima li namjeru poslati djelatnike da pokose travu. I opet stara priča.Prioritet je centar grada a Perivoj će kositi ako im vrijeme dozvoli. Usput, najljepše se zahvaljujemo na svih 8 novih letvi koje ste postavili na obje klupe.
  Zato molim gore potpisanog novinara da prije hvalospjeva KOMUNALCU provjeri stvarno stanje na terenu a isto tako ukoliko je moguće da nam sredi kod g. VIOLETE razgledavanje one maxi kosilice koju su kupili za naše novce.Kad je već nemožemo vidjeti na djelu da joj se barem divimo.
  HVALA
  ( moji podatci vidljivi su uredništvu)

  • Edi Kirschenheuter

   Hvala na upozorenju i detaljnom obrazloženju. Objavljeni tekst o dječjim igralištima je preuzeto priopćenje s fotografijama pristiglo iz Grada Samobora (objavljen i na gradskoj internetskoj stranici, a i u drugim medijima) kao i tekst o novoj kosilici s fotografijom, koji je priopćenje poslano iz Komunalca. U objavi nisu detaljizirana pojedina dječja igrališta, pa može biti da je u pitanju (ne)održavanja ovo iznimka, ali i da je više takvih slučajeva, pa da je to tek djelomična istina. Budući da ne stignemo obići 70-ak lokacija s dječjim igralištima (danas smo uslikali uredno dječje igralište u udaljenom Drežniku) tragom vašeg komentara zatražit ćemo od Komunalca da nam odgovori koliko su puta tijekom ove kalendarske godine održavali (kosili) svako pojedino dječje igralište.

 3. Avatar

  Poštovani g. Kirschenheuter !
  Nemam namjeru polemizirati s Vama već sam samo htio skrenuti Vam pozornost na to da ne uzimate zdravo za gotovo svako olako dato priopćenje propagandne mašinerije Komunalca koja svako malo izbaci neki svoj reklamni pothvat kojim zapravo skrivaju svoj nerad.Da se ne radi o iznimci savjetujem Vam da obiđete dj. igralište u ul. Kneza Borne ( kolodvorsko naselje ). Isto tako je i s održavanjem zelenih površina.Da li je po Vašem mišljenju “košnja” kad dođu 3 djelatnika Komunalca i flaksericama “kose” grmiće trave koji rastu između rubnjaka i asfalta na cesti uz obrazloženje da je tako naredila šefica (g.Đurkin).
  Uostolom dovoljno je otvoriti stranicu Komunalca (pitanja) i pročitati njihove odgovore– nije u našoj nadležnosti, napravit će se uskoro, radi se na tome i sl.
  Lp.
  BoRa