“Naj-akcija” za “Bogumilac”

25. studenoga 2015.
Komentari isključeni
1.558 Pregleda

Osnovna škola Bogumila Tonija ima “Naj-akciju”. U povodu dobivanja te nagrade koju je škola dobila za projekt Školski volonteri, njezini su učenici minuloga petka predstavili projekt u Starogradskoj vijećnici Skupštine Grada Zagreba, na dan kojim obilježavamo prava djece. Prezentaciju o svom radu izložili su Dražen Šarić, odličan učenik sedmog razreda i sudionik mnogih radionica, Mate Baković, odličan učenik šestog razreda i predsjednik Vijeća učenika i Josip Pisk, odličan učenik trećeg razreda kojem se jako sviđa volontiranje. Učenici su predstavili sve održane radionice u svojoj školi kao što su fizika, narodni ples ili kako se radi čokolada te projekt Pomoć u učenju.

-U Zagrebu su nam održali predavanje te nam pokazali da su volonterske akcije jako popularne. Uručili su nam potom nagradu za volonterski najaktivniju školu. Uručivanje nagrade bio mi je najdraži dio svega i bio sam jako ponosan – rekao je Mate Baković. -Iako inače nisam ljubitelj govora, ovi mi govori nisu bili dosadni. Bilo mi je jako drago slušati pohvale našoj školi od ljudi koje sam dotad mogao vidjeti samo na televiziji. Najsretniji sam bio kada sam čuo da će se program nastaviti i da ću i dalje moći uživati u radionicama – izjavio je Josip Pisk. -Razgovarali smo o mnogim idejama koje bi se u budućnosti mogle realizirati. Govor mi je bio jako zanimljiv kao i ideje koje su nam predstavili – dodao je Dražen Šarić.

2 (1024 x 768)

Na kraju su se sva trojica upoznala sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. -Od svega mi je možda baš to bilo i najuzbudljivije – rekao je Mate Baković, a Josip Pisk dodao da mu je zagrebački gradonačelnik u stvarnosti još i simpatičniji.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.