Dah kao izvor zdravlja i sreće

25. studenoga 2015.
Komentari isključeni
1.381 Pregleda

Udruga “Umijeće življenja” okupila je sinoć u Pučkom otvorenom učilištu, na još jednom Građanskom utorku, pobornike zdravog uma pročišćenog od svakodnevnog stresa i negativnosti. Kako doći do tog stadija okupljenima je objasnila predavačica Ines Pehnec, jedna od učiteljica u Udruzi “Umijeće življenja”. Tema njezina predavanja bila je “Dah kao izvor zdravlja i sreće”.

Uvodno je naglasila da “Umijeće življenja” već 35 godina na međunarodnoj razini provodi programe koji nas upućuju u to kako se uz pomoć vlastitog daha i disanja nositi s užurbanošću današnjeg vremena. -Kad smo se rodili, prvo što smo učinili da bismo mogli zaplakati bio je naš udah, a zadnje što ćemo učiniti u svom životu bit će naš izdah – rekla je Pehnec. -Ritam svih naših osjećaja – rekla je još – ima svoju presliku u ritmu našeg daha. Kada je dah u potpunom skladu s prirodnim, harmoničnim ritmovima, te iste kvalitete prepoznaju i preuzimaju naši osjećaji. -“Umijeće življenja” zapravo su stara vedska znanja koja kao da su čekala ova ubrzana vremena da bi nam pružila mogućnost prepoznavanja daha i primjenu tehnika disanja kojima lako i bez napora otklanjamo stres, ulazeći u prostor vlastitog središta – naglasila je Ines Pehnec.

Približivši posjetiteljima tribine meditativne metode u vezi s disanjem Ines Pehnec je pokušala zainteresirane tijekom druženja dovesti u stanje opuštenosti. Sve koji žele više doznati o tome pozvala je na radionicu u Svetu Nedelju, koja će se u centru Lotos održati 4. prosinca.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.