Sportski preferans u spomen na pokretača igre Gordana Borovčaka

23. studenoga 2015.
Komentari isključeni
1.083 Pregleda

U spomen na godišnjicu smrti osnivača sportskog preferansa u Hrvatskoj te predsjednika Športskog preferans kluba Samobor i Hrvatskog preferans saveza, Gordana Borovčaka, u Samoboru je jučer održan Memorijalni turnir u preferansu “Gordan Borovčak”. Uz članove klubova iz Zagreba i Samobora, na turniru su nastupili i igrači preferansa iz Osijeka, Karlovca, Varaždina i Jastrebarskog, ukupno njih 51.

Članovi samoborskog kluba Žarko Petreković i Renato Jankek osvojili su zlatnu i brončanu medalju, dok je srebrnu medalju Damir Vujić odnio u Osijek. Najbolja natjecateljica bila je Iva Faulend Ruić, također članica Športskog preferans kluba Samobor.

Gordan Borovčak organizirao je prvi sportski preferans turnir u Samoboru još 19. svibnja 1984. godine, Športski preferans klub Samobor osnovao je 2002. godine, a sve do smrti bio je njegov predsjednik.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.