Relikvije blaženog Stepinca u Samoboru

23. studenoga 2015.
Komentari isključeni
1.378 Pregleda

Relikvijar s moćima blaženog Alojzija Stepinca stigao je jučer poslijepodne u središnju samoborsku župu svete Anastazije.

3 (1024 x 768)

U svečanoj procesiji unio ga je u crkvu samoborski župnik i dekan, prečasni Davor Štuljan u pratnji župnog vikara, velečasnog Josipa Čuliga, braće franjevaca, fra Nikole Vukoje i fra Lucija Jageca ze župnog đakona Marka Čolaka. Uslijedila je pobožnost i molitve za hrvatski narod i posebno hrvatske obitelji.

4 (1024 x 768)

Zanimljivo je da je blaženi Stepinac za svog svećeništva, 30-ih godina prošloga stoljeća, bio nekoliko mjeseci na ispomoći baš u ovoj samoborskoj župi.

5 (1024 x 768)

Blaženikove moći, koje već skoro godinu dana putuju cijelom Zagrebačkom nadbiskupijom, danas su cijeli dan izložene na glavnom oltaru župne crkve. Prijepodne su tamo molitvu predvodili samoborski franjevci sa svojim redovničkim kandidatima, a od 16 do 18 sati to će učiniti župne molitvene zajednice. Mogu im se priključiti svi koji to žele.

6 (1024 x 768)

Zaključna misa, uz štovanje tih blaženikovih moći na putu prema njegovoj skoroj kanonizaciji, bit će večeras u 18 sati.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.