Najnovije

“Profectusice” – kadetske viceprvakinje Hrvatske, Judo klub Samobor treći

23. studenoga 2015.
Komentari isključeni
1.212 Pregleda

Kadetkinje Judo kluba Profectus Samobor postale su u subotu u Puli na natjecanju u Trećoj hrvatskoj ligi kadeta i mlađih kadeta, viceprvakinje Hrvatske. Pravo nastupa na ovom natjecanju imali su klubovi s ekipama natjecatelja rođenih od 1998. do 2001. godine. Muške su ekipe su se natjecale u 7, a ženske u 5 kategorija, a dopuštena su bila i pojačanja iz drugih klubova.

“Profectusice” su branile naslov prvakinja lige iz 2014. godine, ali kadetski uzrast je “prerasla” Katarina Lucija Vuković koja je bila najiskusnija, a u ekipu su ušle dvije mlađe kadetkinje. Tako je cijela ekipa bila sastavljena od djevojaka rođenih 2000. i 2001. godine, pa se očekivala teška borba za obranu naslova.

Za Judo klub Profectus Samobor nastupile su: Marija Lindić (do 48 kg), Lucija Šinkovec (do 57 kg), Mia Prelec (do 63 kg), Lorena Štengl (preko 63 kg), Helena Vuković (preko 63 kg) i Lara Cvjetko (do 52 kg) kao pojačanje iz Judo kluba Lika iz Zagreba.

ekipa (1024 x 683)

U prvom kolu protivnice su bile članice Judo kluba Samobor, pojačane svjetskom kadetskom prvakinjom Karlom Prodan (preko 63 kg) iz splitskih Pujanki. Znalo se da protiv starije i iskusnije Karle Prodan nikome nije lako, pa se trebala napraviti prednost u prethodnim borbama. Tako se i dogodilo, pa je prije posljednje borbe Judo klub Profectus Samobor već osigurao prednost i na kraju pobijedio rezultatom 3:2.

Drugo kolo protiv ekipe Judo kluba Istarski borac iz Pule izvrsno je započelo dvjema pobjedama, ali u sljedeće tri borbe članice Profectusa nisu uspjele doći do pobjede, pa je duel završio rezultatom 3:2 za Puljanke.

U zadnjem kolu protivnice su “profectusicama” bile članice Judo kluba Kaštela. Nakon četiri borbe rezultat je bio izjednačen 2:2, pa se borba za medalje svela na borbu u kategoriji preko 63 kilograma. U toj posljednjoj borbi Helena Vuković je zahvatom držanja pobijedila Ninu Jurić i osigurala slavlje mladoj ekipi samoborskog Profectusa.

Ekipa Istarskog borca je osvojila naslov prvakinja, Judo klub Profectus Samobor je drugi, a Judo klub Samobor treći.

Trener Matija Frlić nije bio zadovoljan prikazanim borbama svojih natjecateljica, ali raduje da i u takvom izdanju uspijevaju doći do vrijednih rezultata. Ova ekipa ostaje u ovom sastavu još dvije godine, a u sljedećim godinama pridružit će joj se i nove članice koje su sad još uzrasta djevojčica. Tako će natjecateljice Judo kluba Profectus Samobor još godinama biti respektabilne protivnice u ovom natjecanju.

Istodobno sa ženskim dijelom, odvijalo se i natjecanje kadeta u kojem je nastupilo 6 klubova. U ekipi Judo kluba Lika iz Zagreba, koja je na kraju osvojila drugo mjesto, nastupao je član Judo kluba Profectus Samobor Marcel Škalec u kategoriji preko 81 kilogram, te se i on, kao i njegove klupske kolegice, okitio srebrnom medaljom.

Vladimir Vuković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.