Druga Lean Startup radionica u Samoboru

23. studenoga 2015.
Komentari isključeni
898 Pregleda

Druga poduzetnička radionica u organizaciji Društva inženjera i tehničara grada Samobora održana je u subotu. Unatoč nagloj promjeni vremenskih uvjeta i prvom ovogodišnjem snijegu, na radionicu je pristiglo osam zainteresiranih polaznika iz Samobora i okolice, te Zagreba i Kutine.

LS_Radionica_1 (1024 x 765)

Nakon uvodnog dijela i upoznavanja s temeljnim značajkama Lean Stratup metodologije, minimalno održivim proizvodima i poslovnim modelima, polaznici su, podijeljeni u timove, razrađivali svoje poduzetničke ideje. Posebnu pozornost polaznika i mentora privukla je ideja o proizvodnji drvenih kućišta za tablet računala od recikliranih paleta, poznatog hrvatskog poduzetnika Matije Kašnera koji je pokrenuo vlastito poslovanje izradom namještaja od drvenih paleta te ideja našeg sugrađana Miljenka Majstrovića o inovativnom načinu grijanja stambenih prostora koje omogućava značajne uštede energenata.

LS_Radionica_3 (1024 x 765)

Radionica je organizirana u povodu Globalnog tjedna poduzetništva u partnerstvu s inicijativom Lean Startup Croatia, a projekt je realiziran pod sponzorstvom Grada Samobora.

Robert Obraz

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.