Dionici Kraljevstva nebeskog

23. studenoga 2015.
Komentari isključeni
2.026 Pregleda

Župljani župe Krista Kralja u Domaslovcu proslavili su jučer svoju župnu svetkovinu kojom završava crkvena godina. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je ovogodišnji mladomisnik, velečasni Boris Jozić, vikar župe svetog Petra u Zaprešiću. U svojoj homiliji, vođem Evanđeljem, dao je do znanja svakom vjerniku da je i on dio Kraljevstva koje je utemeljeno na Isusu Kristu. Govorio je i o svemu onome što razara obitelj, a to su, primjerice, laž, ma kako god ona bila mala i upotrebljena radi mira u kući. Laž, rekao je, Bogu nije draga. Iako mu je tek 26 godina, velečasni Jozić je donio veliku radost svojom propovijedi u župu Krista Kralja. Inače je rodom iz Prečkog i na ovoj svetkovini susreo se sa svojim kolegom, fra Marinom Grbešićem, sada samoborskim franjevcem, koji je također iz Prečkog te su po prvi put zajedno slavili euharistiju. Uz fra Marina, slavlju su nazočili i domaslovečki sin, fra Vatroslav Frkin, svećenik u miru Pavao Kunštek i domaći župnik, velečasni Branimir Budinski.

2 (1024 x 768)

Tijekom trodnevnice, koju su predvodili svećenici Vladimir Kerečeni, Dominik Glasnović i Martin Krizmanić, misna su slavlja uveličali Dječji zbor Glazbene radionice Područne škole Farkaševec, zbor mladih Damask i mješoviti pjevački zbor KUD-a INA iz Zagreba. Župljane župe Krista Kralja, nakon jučerašnje svečanosti, njihov je župnik Branimir Budinski počastio kolačima i čašicom razgovora uz druženje.

3 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.