Svetkovina Krista Kralja u Domaslovcu

19. studenoga 2015.
Komentari isključeni
2.111 Pregleda

S nedjeljnom svetkovinom Krista Kralja završava crkvena godina, a s adventskim vremenom otpočinje nova. Ova svetkovina posebno se slavi u jednoj od samoborskih župa – Krista Kralja u Domaslovcu.

Trodnevna priprava za slavlje počinje večeras u 18 sati, misom koju služi velečasni Vladimir Kerečeni, a na misi pjeva dječji zbor Glazbene radionice Područne škole Farkaševec. Drugog dana priprave za ovaj župni blagdan, sutra u 18 sati, misno će slavlje predvoditi velečasni Dominik Glasnović, a pjevat će zbor mladih Damask. U subotu je pripravno bogoslužje također u 18 sati s predvoditeljem, velečasnim Martinom Krizmanićem. Pjesmom će tu misu obogatiti mješoviti pjevačlki zbor KUD-a INA iz Zagreba.

Na sam blagdan Krista Kralja, u nedjelju, mise u domaslovečkoj crkvi, od 8 i 18 sati, služi domaći župnik, velečasni Branimir Budinski, a svečanu euharistiju od 10 sati i 30 minuta slavit će velečasni Boris Jozić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.