Sve je spremno za najpopularniji rally u Hrvatskoj

19. studenoga 2015.
Komentari isključeni
2.753 Pregleda

U najboljoj tradiciji, već kratko nakon otvaranja prijava, Rally Santa Domenica već je gotovo popunio svoj kapacitet! Najatraktivniji rally kojeg posebno vole posjetitelji zbog jednostavnog praćenja i uživanja u fenomenalnim vožnjama zahvaljujući idealnoj lokaciji bit će, kako se čini, krcat trkaćim posadama željnim dobre zabave. Stotinjak posada, uz posebnih 20 “wild card” pozivnica za svjetska imena iz rally svijeta jamstvo su atraktivnosti i dobre zabave za gledatelje.

Nissan Navara (757 x 504)

Nissan Navara

Lokacija Savršćak je zbog makadamske podloge i konfiguracije ceste sjajan poligon za održavanje definitivno najatraktivnijeg rallyja u Hrvatskom kalendaru koji usto okuplja i najveći broj gledatelja. Ovogodišnja novost su dva golema skoka “u dalj” koji su posebna atraktivnost za gledatelje. Makadam kao i sve rastresite podloge omogućuje vozačima da pokažu najbolje što znaju jer su proklizavanja stalna i neizbježna i teško da će bilo tko moći voziti ravno. Brza ruka, oštro oko i trening razlikuju virtuoze od običnih vozača. Rally Santa Domenica publika obožava jer se znanje i neznanje na Savršćaku ne mogu sakriti.

Mitsubishi EVO IX_Juraj_Sebalj_Toni_Klinc (757 x 504)

Mitsubishi EVO IX – Juraj Šebalj i Toni Klinc

Uz iskusne posade, Rally Santa Domenica može se pohvaliti niskim troškovima koji privlače i puno novih posada koje se tek žele okušati u rally svijetu. Sve vozače, bili oni iskusni ili neiskusni čekaju znojni dlanovi, smijeh, suze, blato, a možda i snijeg.

Sigurnosni aspekt je vrlo važan, pa na reliju mogu sudjelovati samo posade koje imaju obveznu zaštitnu opremu, a posjetitelji stoje na posebno označenim područjima s kojih se pruža sjajan pogled, ali i zadržava sigurnost u slučaju izlijetanja automobila.

Skoda Octavia WRC_Ivan_Cibej_Darko_Karanovic (757 x 504)

Škoda Octavia WRC – Ivan Ćibej i Darko Karanović

Rally podržavaju lokalna zajednica, Gradsko poglavarstvo, Športska zajednica te Turistička zajednica grada Sveta Nedelja uz mnogobrojne medije.

Svima koji imaju namjeru biti natjecatelji možemo samo poželjeti uspjeh u pripremanju auta te ih pozivamo da čim prije ispune prijavu jer je broj natjecatelja ograničen. Svima koji namjeravaju biti gledatelji, savjetujemo toplu odjeću i obuću i molimo za poštivanje sigurnosnih propisa i uputa sudaca.

Makadam, benzin i dobre vibracije čekaju vas na Savršćaku! Vidimo se!

Svecani start na sredisnjem trgu u Svetoj Nedjelji

Fotografija s prošlogodišnjeg svečanog starta na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.