Videokonferencijski sat povijesti iz Vukovara

16. studenoga 2015.
Komentari isključeni
1.266 Pregleda

Danas su učenici Osnovne škole Milana Langa iz Bregane u pratnji učiteljice Marije Aščić i ravnatelja Igora Matijašića sudjelovali u provedbi projekta “Sat povijesti iz Vukovara – Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.” Organizator, Osnovna škola Dragutina Tadijanovića iz Vukovara okupila je putem videokonferencijske mreže više od 20 škola, a breganska je škola bila jedina iz Zagrebačke županije. Svaka škola predstavila se prezentacijom, recitacijama ili izvještajem koji je bio povezan s temom “Iseljena Hrvatska u Domovinskom ratu”. Prilog iz škole Milana Langa, koji su pročitali Patricija Vegel, Katja Krušlin i Gregor Smolej, pripremila je u suradnji s učenicama osmih razreda učiteljica povijesti i geografije Sanja Rapljenović, koja je zbog zdravstvenih tegoba, nažalost, bila spriječena prisustvovati satu povijesti.

4 (1024 x 683)

U CARNET-ovoj dvorani u Zagrebu učenici su mogli tijekom 90 minuta slušati svoje vršnjake iz škola diljem naše domovine, kao i specijalnog gosta koji se svima obratio iz Zagreba, savjetnika hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Matu Granića. Inače, škola Dragutina Tadijanovića iz Vukovara ove je godine šesti put organizirala sat povijesti, a školi iz Bregane ovo je treće sudjelovanje.

5 (1024 x 683)

Evo i neposrednih dojmova nekih učenika: “Glavnu je riječ imala je škola Dragutina Tadijanovića koju je predstavljao učenik 7. razreda. Bilo je zabavno i edukativno te smo puno naučili.” – rekli su sedmaši Juraj Bošnjak i Jurica Hercigonja. “Čuli smo puno o osobama koje su pomagale tijekom Domovinskog rata, a živjele su u drugim zemljama. Mnoge su škole sudjelovale u ovoj akciji i nadamo se da ćemo i sljedeće godine moći slušati o herojskom gradu Vukovaru.” – izjavile su sedmašice Lucija Radonić i Filipina Hercigonja.

3 (1024 x 683)

Više pogledajte i pročitajte na internetskoj stranici škole.

Igor Matijašić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.