Čišćenje za održivu budućnost u Eko-vrtiću Grigora Viteza

16. studenoga 2015.
Komentari isključeni
1.438 Pregleda

Svjetski dani akcije, odnosno Global Action Days, dani su na koje eko-škole i eko-vrtići diljem svijeta poduzimaju aktivnosti za održivu budućnost. Učenici, učitelji, odgajatelji i djeca diljem svijeta pozvani su da se uključe s inovativnim idejama i akcijama koje podižu svijest o zaštiti okoliša i stvaraju pozitivne promjene. Ove se godine u Parizu održava UN konferencija o klimi poznata kao COP21. Konferencija teži tome da se sve države sudionice slože o smanjivanja čovjekovog utjecaja na klimatske promjene. Kako su klimatske promjene važna tema, FEE smatra da je ovo idealna tema za ovogodišnje Svjetske dane akcije.

2 (1024 x 768)

Kao dio tog međunarodnog pokreta eko-škola i eko-vrtića, Eko vrtić Grigora Viteza iz Kovačićeve ulice u Samoboru, priključio se ovoj hvalevrijednoj kampanji. Cilj mu je bio osvijestiti i educirati djecu i njihove roditelje na koji način izbori i odluke u svakodnevnom životu mogu utjecati na njihovo zdravlje, klimatske promjene i ekološke katastrofe. Prva od akcija bilo je uređenje bližeg okoliša – čišćenje igrališta od suhog lišća, spremanje lišća u komposište te spoznaja procesa nastanka komposta potrebnog za eko vrt i cvjetnjak.

3 (1024 x 768)

Akciji organiziranoj u petak odazvalo se i puno roditelja, ali i djedova i baka. Zajedničkim radom velikih i onih najmanjih igralište je očišćeno, lišće složeno u komposište, a višak u vreće.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.