Karate škola u Farkaševcu

12. studenoga 2015.
Komentari isključeni
1.171 Pregleda

U srijedu 11.studenog započela je s radom „Karate škola „ pri područnoj školi u Farkaševcu.

U suradnji vodstva OŠ Bogumila Tonija, Područne škole u Farkaševcu i Karate kluba Samobor pokrenuta je sekcija karatea pod stručnim vodstvom trenerice, profesorice kineziologije i vrsne majstorice i šampionke karatea Maje Lenard.

Već na prvom treningu okupilo se trideset zainteresirane djece koji su za svoje sportsku aktivnost odabrali karate sport koji je poznat kao jedan od najboljih sportova za razvijanje pozitivnih psihofizičkih osobina kod mladih ljudi, posebice u školskom uzrastu.

Iz karate obitelji posebno naglašavaju jačanje osobnosti  i samopouzdanja, kao i plemenitost karate sporta (disciplina, kontrola, poštovanje, odgovornost prema radu i školskim obavezama). Trenirajući karate djeca vježbaju mišiće cijelog tijela. Kroz trenažni proces razvijaju se brzina, snaga, izdržljivost, fleksibilnost, ravnoteža, preciznost i koordinacija. Također, raznovrsnost karate treninga ima i veliki utjecaj na zdravlje.

Otvaranje karate škole u područnoj školi u Farkaševcu je jedan od pokušaja kojima se želi djecu privući na bavljenja sportskim aktivnostima, a da im te aktivnosti budu lako pristupačne i dostupne.

karate skola 3 (757 x 426)

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.