Po 3 zlata i srebra te dvije bronce s državnog prvenstva

10. studenoga 2015.
Komentari isključeni
2.663 Pregleda

S Prvenstva Hrvatske za mlađe dobne kategorije u A programu i Završnice kupa Hrvatske za B i C program u sportskoj gimnastici, održanih od petka do nedjelje u Kastvu nedaleko od Rijeke, samoborske su se gimnastičarke vratile s 8 medalja, po 3 zlatne i srebrne te dvije brončane. Na prvenstvu su sudjelovali svi hrvatski klubovi, od Dubrovnika do Belog Manastira.

Mlada Ines Fadiga (na slici gore) osvojila je u A programu Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u konkurenciji mlađih kadetkinja dvije zlatne medalje, na preskoku i ručama te srebro u vježbi na gredi.

3 Marija Sara, Ema i Tia (1024 x 768)

Sara i Ema Mihelić te Tia Senjak

Marija Sara Mihelić ponovila je lanjski rezultat i ponovno postala državna prvakinja u višeboju u B programu za seniorke, dok njezina sestra Ema Mihelić osvaja srebrnu medalju u višeboju među juniorkama B programa.

4 Mladje juniorke B - 1 (1024 x 768)

Mlađe juniorke B – Helena Kirschenheuter, Lorena Bartaković, Sara Kormoš i Maja Pleško 

Mlađe juniorke B, u sastavu Lorena Bartaković, Helena Kirschenheuter, Sara Kormoš i Maja Pleško ekipno osvajaju srebro. Nastupajući za ekipu pojedinačno su se plasirale na sljedeća mjesta: Sara Kormoš – 5., Helena Kirschenheuter – 11., Lorena Bartaković – 14. i Maja Pleško – 16.

5 Tia Senjak (1024 x 698)

Kao i druge natjecateljice, i Tia Senjak je medalju i diplomu primila iz ruku naše olimpijke, vrsne gimnastičarke Tine Erceg

Osvajačica brončane medalje postala je kadetkinja B programa Tia Senjak. U istoj kategoriji nastupile su i Dora Jurković, koja je bila 12., te Dolores Šagud koja se plasirala na 20. mjesto.

6 mladje kadetkinje B - 1 (1024 x 768)

Mlađe kadetkinje B – Leona Majcenović, Tara Bartaković, Barbara Jelić i Rebecca Kenda

Do ekipne bronce su došle i mlađe kadetkinje B programa (Tara Bartaković, Rebecca Kenda, Barbara Jelić i Leona Majcenović). Pojedinačno Rebecca Kenda bila je 5., Barbara Jelić 8., Tara Bartaković 14. i Leona Majcenović 19.

7 C program s trenericama (1024 x 768)

Samoborske natjecateljice C programa s trenericama

Gimnastički klub Samobor imao je i nekoliko natjecateljica najbrojnijeg C programa na završnici Kupa Hrvatske. Mlađa juniorka Tamara Regović plasirala se na 31. mjesto, a među juniorkama Karla Garašić osvaja 29. mjesto, Antea Herger 34., a Lora Bedeković 38. mjesto.

Gimnastičarke su na ovom natjecanju pratile trenerice Aida Badić i Anamarija Kovačić te sutkinja Martina Bublić. Pripremale su ih i Jelena Pađan, Sandra Jurković te Iva Lulić, a bodrili brojni roditelji i drugi navijači. Organizator prvenstva u Sportskoj dvorani Kastav bio je Gimnastički klub Vita Rijeka.

Sandra Mihelić
Aida Badić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Čestitke !!!