Medicinska gimnastika u Judo klubu Profectus

4. studenoga 2015.
Komentari isključeni
3.407 Pregleda

Judo klub „Profectus Samobor“ već drugu godinu zaredom provodi program medicinske gimnastike, odnosno program vježbi za osobe koje imaju potrebu za aktivnošću, povećanjem opsega pokreta, koordinacije, ravnoteže ili određeni zdravstveni problem koji se vježbanjem može ublažiti i spriječiti njegov daljnji razvoj.

Stručno vođene vježbe pod nadzorom fizioterapeutkinje Petre Štajnkler izvode se s osnovnim ciljem poboljšanja pokretljivosti kralježnice, te jačanja leđnih i trbušnih mišića. Vježbe su potpuno prilagođene potrebama grupe i najviše se zasnivaju na saniranju i ublažavanju najčešćih problema današnjice – poteškoća s kralježnicom, i tijelom u cjelini. Vježbe se izvode polagano, a koriste se i lopte, štapovi i slični rekviziti.

MG1 (757 x 454)

Skupina vježbača broji oko 20 članova i članica, i svi su vrlo zadovoljni, a zanimanje je iz dana u dan sve veće. Zbog rada u smjenama dio članova ne može prisustvovati vježbanju svaki puta, ali to nije problem jer se svaki trening provodi zasebno.

Porazgovarali smo s nekim od stalnih vježbača i evo što su nam rekli:

Gospođa Ivanka: „Podrška ostalih članova u grupi, razgovor, smijeh i kontrola pravilnog izvođenja vježbi doprinijeli su ne samo poboljšanju mojih zdravstvenih tegoba, već i osjećaju vlastite dobrobiti.“

MG2 (757 x 568)

Gospodin Robert kaže da je tek krenuo s vježbanjem, a uključio se na nagovor prijatelja zbog problema s kralježnicom. Nije želio krenuti u teretanu zbog straha od ozljede, pa mu je za početak vježbanja ovakav program baš po mjeri. U početku mu je bilo malo neugodno jer su u grupi većinom žene, ali zdravlje je bilo bitnije. Sada je zadovoljan društvom i veselom atmosferom na svakom treningu.

Gospođa Julija, koju svi od milja zovu Baka vježba od prvih dana i sviđa joj se što su vježbe prilagođene dobi i sposobnostima. Voli dolaziti na vježbe, a vježbajući i družeći se s ostalima, osjeća se ispunjeno jer konačno radi nešto i za sebe.

Najveći motiv za redoviti dolazak na vježbe gospođi Renati su prvenstveno zdravstveni razlozi. Vježbanje je začinjeno velikom dozom smijeha, a smijeh je ionako najbolji lijek za sve.

MG3 (757 x 568)

Program medicinske gimnastike održava se u prostoru Judo klubu „Profectus Samobor“ u Ulici Dobriše Cesarića 5 (semafor prije Kauflanda) utorkom i četvrtkom od 19 do 20 sati i svi su dobrodošli.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.