Najnovije
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)
Isključenja struje 3 . i 4. lipnja (2. lipnja 2020. 11:22)
Isplata mirovina od 8. lipnja (2. lipnja 2020. 09:26)
O nastavi u vrijeme koronavirusa (1. lipnja 2020. 14:45)
Dan rijeke Save (1. lipnja 2020. 09:33)
Isključenja struje 1. i 2. lipnja (1. lipnja 2020. 08:29)
Lipanjska akcija darivanja krvi! (30. svibnja 2020. 13:25)

Krešo Beljak zatražio i dobio povjerenje Skupštine samoborskog HSS-a

31. listopada 2015.
Komentari isključeni
3.163 Pregleda

Na današnjoj redovitoj izvještajnoj skupštini Gradske ogranizacije Hrvatske seljačke stranke, održanoj u dvorani samoborskih srednjih škola, njezin je predsjednik Krešo Beljak, nakon podnesenog izvješća o radu stranke u proteklih godinu dana, od skupštinara zatražio izglasavanje povjerenja za nastavak vođenja stranke. Dobio ga je tajnim glasovanjem od 240 delegata, samo ih je dvoje bilo protiv, a jedan je glas bio nevažeći. Na to ga je ponukalo – kako je naveo u izvješću – to što smatra da nije na svim razinama postigao željeno.

3 (1024 x 768)

-Ponosan sam na učinjeno na lokalnoj razini, na dodatno ojačanu stranačku infrastrukturu – rekao je Beljak – ali ne i na državnoj, jer vrh naše stranke već godinama ne prepoznaje, ne vrednuje i u svom radu ne prati naše rezultate. -U nadi da će se dogoditi promjene – nastavio je Beljak – kandidirao sam se prije 4 godine za mjesto u vodstvu stranke i izabran sam za jednog od potpredsjednika sa željom da s drugima u stranci radim na projektu jakog i pobjedničkog HSS-a, koji neće biti ničija igračka ni predmet sprdnje, no, nisam uspio u namjeri da se s naše stranke ukloni oznaka trgovačke stranke.

-Uvjeravali su me – istaknuo je Krešo Beljak – da rejting od 2 posto nije loš, da je sve politika, pa tako i ovaj sadašnji trajni sporazum s onima koji su nam do jučer radili o glavama, a ja i dalje znam da HSS može i mora bolje da bi postao moćna stranka, dostojna svoje 111 godina duge i kontinuirane tradicije. -Rastezalo me se po medijima na sve strane, guralo u razne političke opcije – rekao je još Beljak – a da me se pritom gotovo ništa nije pitalo, trpio sam unutar stranke i izvan nje podmetanja najgore vrste, ali iz HSS-a samovoljno neću izaći nikada, mogu me samo izbaciti.

4 (1024 x 768)

Predsjednik samoborskog HSS-a potom je naglasio kako ga nisu slomili, kako mu je obraz čist, kako ga se krenulo napadati zaobilaznim putem, razgovorima i pregovorima iza njegovih leđa, kako mu je drago da su takve metode prepoznali njegovi najbliži suradnici koji ga nisu izdali, kako je vrh stranke u ovdašnju Gradsku organizaciju navodno uključio cjelokupno članstvo paralelne, Autohtone hrvatske seljačke stranke u Samoboru, a da nikoga, od 1578 članova samoborskog HSS-a, nitko ništa nije pitao te kako je predsjednik Branko Hrg iskoristio svoje statutarno pravo da bez demokratskog kandidacijskog postupka, od najniže razine – temeljnog ogranka, pa do Glavnog odbora, odluči o Milanu Kolmanu kao kandidatu HSS-a na listi Domoljubne koalicije za predstojeće parlamentarne izbore.

-Naša je dužnost sada da iskoristimo preferencijalno glasovanje i glasujemo za našeg kandidata – rekao je Krešo Beljak – napomenuvši da je u 7. izbornoj jedinici, dva mjesta više, na 8. mjestu liste, još jedan HSS-ovac, dugogodišnji gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić, koji je, za razliku od Kolmana, došao na ovaj skup, i svojim stranačkim kolegama predstavio program za koji će se zalagati bude li izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru.

8 (1024 x 768)

-HSS nije mrtav, dokazali smo to svojim radom u Samoboru, i vjerujem da ću se uz vašu potporu i dalje nastaviti zalagati da tako bude i na državnoj razini – zaključio je Krešo Beljak.

5 (1024 x 768)

HSS-ovci su na ovoj skupštini, zbog ostavki, bolesti i smrti pojedinaca od posljednje skupštine, izmijenili i dopunili listu svojih predstavnika u skupštini županijske organizacije i za Glavnu skupštinu stranke.

6 (1024 x 768)

Ovoj samoborskoj skupštinskoj sjednici nazočili su i na njoj, uz ostale, govorili, potpredsjednica HSS-a i koordinatorica stranke za 7. izbornu jedinicu Marina Kolaković, potpredsjednik HSS-a Zagrebačke županije Ivan Remenar, predsjednik podžupanijske organizacije HSS-a Samobor i HSS-ov čelnik u Svetoj Nedelji Dragutin Vinovrški Pentek, predsjednik karlovačke županijske organizacije i načelnik općine Bosiljevo Josip Kasun i uime koalicijskog partnera HSS-a u Samoboru, SDP-ov predstavnik Andrija Noršić.

7 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    HSS=HSLS=HNS… i mogli bi tako do kraja retka. Sve su to stranke koje velikima (SDP, HDZ) pomognu da dođu na vlast , a onda ih ovi ako ne surađuju ispljunu ili pokopaju. Zdravi bili pa vidjeli hoće li i ovaj puta biti slično.