Na Tancplacu postavljen koš za košarku

29. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.253 Pregleda

U sklopu obilježavanja 150. godišnjice Anin-perivoja i uređenja, održavanja, očuvanja i promicanja zaštićenih područja Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije nastavlja s uređenjem zaštićenog područja Park-šuma ”Tepec-Palačnik-Stražnik”.

Krajem listopada na području Anindola na dva prilaza postavljeni su drveni stupići radi zabrane ulaska vozila u zaštićeno područje, ormarić za mjerenje električne energije obložen je u drvo te je uz šetališta obavljena košnja. Posebnu atrakciju predstavlja koš za košarku na Tancplacu koji je obnovljen na inicijativu mladih i mame Gordane s Giznika. Kako bi se koš uklopio u okruženje Anin-perivoja metalna konstrukcija je obložena drvom. Sada će mladi ponovno moći igrati košarku u svom omiljenom parku.

Samoborci zaslužuju uživati u šetnjama Anindolom i Tepcom koji su zadnjih desetljeća zapušteni a gdje su nekada koračali i slavni Ilirci, i pjesnici i umjetnici. Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije u suradnji s Hrvatskim šumama, Gradom Samoborom i Udrugom Oživljena povijest Samobora intenzivno radi na vraćanju starog sjaja.

Do sada je: postavljeno 13 informativnih ploča s nazivima šetnica, spomen ploča „150. godišnjica začetka “majalesa” i Anin-perivoja“, edukativna tabla ”Kapela Svete Ane” u blizini kapele te je organiziran Aninovski bal na Tancplacu, postavljene su nove klupe i stolovi, nekoliko puta je obavljena košnja trave i čišćenje. Krajem rujna postavljene je bila i izložba slika i fotografija Anindola s kraja 19. stoljeća.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.