“Izvor” na izvoru održivog razvoja

28. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.153 Pregleda

Jutros je održan Dan otvorenih vrata u Dječem vrtiću Izvor u Mlinskoj ulici gdje su djeca, uz svoje odgajatelje i roditelje, bila uključena u jesenske svečanosti u sklopu provedbe odgoja održivog razvoja u ovoj ustanovi.

2 (1024 x 768)

Današnje aktivnosti djece – rekla nam je ravnateljica Vrtića Martina Trošelj – sastojale su se od njegovanja samoborskih običaja. Odgajateljice su s djecom pripremile kazališnu predstavu u vrtu, prikazali kako se nekad čupala repa na selu, kako se plešu samoborski plesovi i kako su se djeca nekad igrala i zabavljala.

2 (1024 x 577)

Odgojitelji su započeli druženje u povrtnjaku te kroz animaciju zajedno s djecom uz poznatu priču iščupali “Djedovu repu”. Zatim su svi zajedno zaplesali dječja kola te nastavili veselo druženje kroz razne sportske aktivnosti. Trčanje zavezanih nogu u parovima, nošenje vreća, hodanje u prevelikim čizmama, vožnja u tačkama – samo su neke od njih.

1 (1024 x 577)

Na kraju su se svi okupljeni zasluženo zasladili pečenim kestenima i nezaobilaznim polama krumpira i voćem. Prizor kako je to nekada bilo uljepšale su i nošnje te prikaz seoskih običaja koji su sve rjeđe danas prikazuju, pogotovo djeci.

3 (1024 x 577)

Njegu tradicijskih običaja našeg kraja, “Izvor” nastavlja i dalje, pa će se već nove aktivnosti moći pogledati u proljeće kada će objekt u Mlinskoj imati drugu obnovu statusa Eko vrtića.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.