Pozitivnim primjerima do pozitivnih promjena

27. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.175 Pregleda

Da se od otpada mogu napraviti zanimljive skulpture i uporabni predmeti kao što su okviri za slike pokazali su jučer na središnjem samoborskom trgu mladi iz 6 europskih zemalja.

3 (1024 x 612)

Sve su to izradili na eko radionicama održanima u Samoboru u sklopu projekta Erasmus plus, kojima je tema “Recikliranjem stvari dajemo im novu namjenu, ponovo ih upotrijebimo za drugu svrhu, samim time izravno utječemo na smanjenje otpada, očuvanje okoliša i životne sredine, ujedno resursa i energije. Ne podržavamo neefikasan sustav koji stvara otpad, zato želimo razmišljati u smjeru promijene da nam otpad postane resurs.”

TRADICIJSKO KULINARSTVO I GLAZBA 8 EUROPSKIH ZEMALJA NA AUTOBUSNOM KOLODVORU

Jučerašnji dan završen je večernjim interkulturalnim susretom u organizaciji Udruge za održivi razvoj Pozitiva Samobor i Brdsko-biciklistički klub Krpelj na u prostoru Autobusnog kolodvora Samobor. Tamo su sudionici projekta, 20-ak mladih iz osam zemalja predstavili obilježja svojih država, ponajprije u tradicijskom kulinarstvu i glazbi. Na taj je način, u neku ruku, pružen primjer kako bi trebala izgledati moderna multikulturalna zajednica europskih zemalja.

4 (1024 x 612)

Mladi u sklopu ovog projekta u našem gradu borave tjedan, a osim što razmjenjuju iskustva uče o tome kako se u njihovim državama nose s ovom problematikom, te podižu svijest o ekologiji i recikliranju. Nositelj programa je Brdsko-biciklistički klub Krpelj koji je iz programa Europske unije, Erasmus plus, područje mladih za 2015. godinu, ostvario financijsku potporu u visini od 20.455 eura.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.