Održan 10. jubilarni Sudnikov pohod

26. listopada 2015.
Komentari isključeni
996 Pregleda

Oko 250 planinara iz Samobora, Zagreba, Varaždina i još nekoliko gradova sjeverozapadne Hrvatske, okupio je jučerašnji, jubilarni, 10. po redu Sudnikov pohod na Veliki dol u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Japetić i Samoborskog muzeja.

fotografija(5) (1024 x 765)

Put planinarskog doma na visini od 530 metara, koji s ponosom nosi ime dugogodišnjeg predsjednika HPD-a Japetić i jednog od osnivača Samoborskog muzeja Ivice Sudnika, planinari su krenuli u 9 sati. Prije toga obratio im se predsjednik samoborskog planinarskog društva Robert Cvetković i zahvalio na velikom odazivu.

fotografija(3) (1024 x 765)

Do Velikog dola pješačili su preko Palačnika između sat i pol i dva sata, a nakon jutarnje magle u gradu na Velikom dolu dočekalo ih je sunce. Okrjepa uz grah s kobasicom i ugodno druženje u pravom jesenskom danu većinu je planinara zadržala u Samoborskom gorju i za povratak su se odlučili tek kad je sunce počelo zapadati.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.