Dva zlata i dvije bronce iz Slavonskog Broda

26. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.029 Pregleda

Domaćin memorijalnog 22. po redu međunarodnog karate turnira u Slavonskom Brodu uspio je ove godine privući 332 sportaša iz 45 klubova Hrvatske, BiH i Slovačke. Turnir se organizira u čast poginulim članovima Karate kluba Slavonski Brod koji su nesebično darovali svojoj zemlji ovo najvrijednije što su imali.

Karate klub Samobor je tradicionalno nastupio na ovom turniru, a šestero natjecatelja osvojilo je četiri medalje: dva zlata i dvije bronce.

Najbolja je bila i ove godine Zrinka Pezer koja je kao i prošle osvojila zlatno odličje u konkurenciji seniorki. Lani je to bila kategorija do 50 kg, a ove godine znatno teža, do 61 kg. Zlato je osvojio i kadetski teškaš Ian Baždar, dok su se brončanim odličjem morali zadovoljiti juniori Toni Vuković (do 68 kg) i Leonard Šogorić (do 76 kg).

Odličan nastupimao je i Leon Henč koji poduže nije stao na natjecateljski tatami i u potpunosti je zadovoljio iako nije došao do odličja. Nastupio je i Dorijan Romić, ali ovog puta je imao neprepoznatljiv nastup.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.