Život koji ispunjava, nadahnjuje i obećava

24. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.839 Pregleda

Svojim nastupom pokazali smo svoje vrline, sposobnosti i vještine – rekla je jučer, prigodom obilježavanja 67. rođendana Centra za odgoj i obrazovnje Lug, korisnica Centra Snježana Antolković. Podrumska dvorana dvorca ustanove bila je prepuna gostiju, koji su, zajedno s korisnicima i djelatnicima ustanove, obilježili dugogodišnje postojanje i svoj boravak i rad u ustanovi. Nazočne je najprije pozdravio ravnatelj Centra Goran Radovanović, zahvalivši svima na dolasku i podršci koju godinama daju korisnicima i djelatnicima ustanove u obavljanju njihovoga posla. Posebno je zahvalio Ministarstvu socijalne politike i mladih, koje je upravo Centar Lug odabralo za bogatu donaciju te Privrednoj banci Zagreb koja će donaciju ostvariti i tako korisnicima omogućiti još kvalitetniji i ljepši boravak u ustanovi i otvoriti nove mogućnosti bavljenja raznim aktivnostima, koje će svakako, pored već postojećih, obogatiti život korisnika tijekom njihova boravka u ustanovi.

C (1024 x 681)

Goste je pozdravila i zamjenica ministrice Maja Sporiš, a uime Grada Samobora pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat. Proslavi 67. obljetnice postojanja nazočili su u ime Zagrebačke županije pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak, pomoćnica ministrice za financije, proračun i ugovaranje s pružateljima usluga Mirela Matokanović Džimbeg, dogradonačelnici Svete Nedelje i Jastrebarskog, predstavnici Ministarstva branitelja, Udruge osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje, donatori Privredne banke Zagreb te ravnatelji i socijalni radnici Centara za socijalnu skrb.

B (1024 x 711)

Priredbu “Jalta, Jalta” s korisnicima je pripremila djelatnica ustanove Kristina Belošević, a u pripremi programa sudjelovali su i Renata Kirin te Krunoslav Perković, koji su s korisnicima vrijedno uvježbavali folklorni ples i pjevačke točke.

Djelatnici ustanove zajedno su s korisnicima pripremili izložbu radova korisnika, pa su gosti mogli uživati u razgledavanju posuda za cvijeće izrađenim od drveta, raznim predmetima izrađenim od metala, ukusnim kolačićima i svim ostalim proizvodima korisnika vrtlarske, autolimarske, bravarske, soboslikarske, autolakirerske i kuharske radionice. Ravnatelj Goran Radovanović naglasio je kako je Centar Lug, koji trenutno broji 110 korisnika, spreman za nove projekte i izazove u procesu transformacije te najavio nove programe “otvaranja”, interakcije i suradnje s obrazovnim ustanovama na području lokalne zajednice.

Službeni dio programa završio je riječima: “Živimo život koji ispunjava, nadahnjuje i obećava za budućnost…”. Druženje je nastavljeno uz obilazak ustanove i domjenak.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.