Foto priča Deana Narandžića

24. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.950 Pregleda

U dvorcu burne prošlosti, Erdödy u Kerestincu, sinoć je svetonedeljski Foto klub Klik organizirao happening u čijem je središtu bila izložba “FotoOko 2015.” s dodjelom nagrada najuspješnijim sudionicima ovogodišnjeg “Dana fotografije u Svetoj Nedelji”, čije je četvrto izdanje u rujnu ove godine, uz 180 zaljubljenika u fotografiju iz cijele Hrvatske, održano pod motom “Četvrto oko ima krila”.

4 (1024 x 768)

Na tisuće klikova fotografa iznjedrilo je za izložbu 89 vrhunskih fotografija koje su istovremeno ocjenjivali fotografski profesionalci Branimir Butković u Zagrebu, Amir Kapetanović u Sarajevu te tročlani žiri Foto kluba Klik u Svetoj Nedelji.

6 (1024 x 768)

Najviše nagrada pobrao je fotograf Dean Narandžić koji se “klikovcima” priključio prije godinu dana i to je prvi put da je ukupnim pobjedinkom FotoOka postao netko iz Svete Nedelje. Dean je pobijedio u sve 3 kategorije, “Ekipa”, “Koncert” i Fotomaraton”.

7 (1024 x 768)

Novost ovogodišnjeg FotoOka bilo je “FotoOkeco” u kojemu su se djeca natjecala u 3 iste kategorije. U kategoriji “Ekipa” prva je Ena Mlinac iz Vrbovskog, a u kategorijama “Koncert” i “Fotomaraton” Lara Frangen iz Zagreba.

3 (1024 x 768)

Veliku čast svojim dolaskom organizatoru i sudionicima projekta ukazao je veleposlanik Poljske u Hrvatskoj i pasionirani fotograf Maciej Szimanski, ali i gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin, koji aktivnosti Foto kluba Klik podržava od prvih dana, te izaslanica župana Zagrebačke županije Jasminka Mataušić.

8 (1024 x 768)

U popratnom programu zabavljač na saksofonu bio je Marko Fabijan, a majstor vatrenog performancea Antonio Kordić.

9 (1024 x 768)

S obzirom na dotrajalost dvorca Erdödy, izložba će se preseliti u adekvatniji prostor, o čemu će javnost biti naknadno obaviještena – kažu Roman Avdagić i Željka Šabarić uime organizatora iz Foto kluba Klik, ne isključujući mogućnost da to bude i u Samoboru.

5 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.