Župan proglasio elementarnu nepogodu

23. listopada 2015.
Komentari isključeni
1.004 Pregleda

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje grada Samobora i to za dio brdskog područja samog grada te za naselja Grdanjci, Gabrovica, Hamor, Dubrava Samoborska – odvojak Rešetari, Rude, Cerje, Pavučnjak te područje Žumberka. Do štete je došlo osobito u vremenu od 14. do 22. listopada, uslijed poplava, odnosno obilnih kiša. Velika količina oborina na području grada Samobora uzrokovala je nastanak velikih bujica, otvaranje klizišta, plavljenje kuća i oštećenja komunalne infrastrukture.

Nakon Županove Odluke o proglašenju elementarne nepogode, povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 8 dana od proglašenja elementarne nepogode, izraditi izvješće s procjenom ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu koje će potom zbrojene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu. Također, Grad Samobor je dužan od ukupno procijenjene štete u Registar šteta u poljoprivredi unijeti procijenjenu poljoprivrednu štetu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.